0

Kymenlaakson koronavirustilanteessa ei muutoksia – Kouvola kiihtymisvaiheessa, muualla perustasoa

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä on jälleen tänään arvioinut maakunnan koronatilannetta. Kokouksessa todettiin, että Kouvolan tilanne jatkuu kiihtymisvaiheessa ja muun maakunnan osalta jatkuu perustaso. Seuraavan kerran arvio tehdään ensi viikon keskiviikkona.
– Vielä ei voida oikein sanoa, miten viime aikojen voimakas testaaminen, tiukka jäljitystyö ja tiukentuneet rajoitukset ovat vaikuttaneet, mutta seuraamme tilannetta tarkasti, sanoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa, Kymsoten tiedotteessa.
– Päätös kiihtymisvaiheesta tehtiin tarkan harkinnan perusteella, joten samoin mahdollinen palaaminen perustasolle vaatii tarkkaa harkintaa ja selkeät merkit siitä, että tilanne on aidosti rauhoittunut.

Kymsote antoi tämän viikon keskiviikkona Kouvolan kiihtymisvaiheeseen vielä aiempaa tiukempia suosituksia. Kymsote kehotti myös muita maakunnan kuntia noudattamaan suosituksia mahdollisuuksien mukaan.
Tuoreimmat suositukset:
– Lukioissa ja ammattiopistoissa, korkeakouluissa, aikuiskoulutuksen oppilaitoksissa, kansalais- ja työväenopistoissa sekä muissa vastaavissa opistoissa opettajille, muulle henkilöstölle ja opiskelijoille suositellaan vahvasti maskien käyttöä.
– Yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja.
– Yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ja perhejuhlia ei tulisi järjestää.
Kaikki voimassa oleva Kymsoten suositukset löytyvät: https://korona.kymsote.fi/kymenlaakson-tilanne-ja-suositukset/

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

  • En (76%, 92 ääntä)
  • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä