0

Haminan seurakunta tekee seiminäyttelyn adventtiajaksi Johanneksen kirkkoon, näyttelyistä uusi perinne kirkkoihin

Haminalaisten yhteinen kohtaamispaikka, Johanneksen kirkko, alkaa valmistautua joulunaikaan. Kun Raatihuoneentorilla vietetään Joulun tähdet -tapahtumaa 29.11.-20.12., kirkossa avautuu koko adventtiajan kestävä seiminäyttely. Samalla se aloittaa uuden, kirkossa järjestettävien näyttelyjen perinteen.
Lähetystön ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Liisa Länsmans haaveilee, että mukaan saataisiin erilaisia seimiasetelmia, itsetehtyjä tai ostettuja, kotimaisia tai ulkomailta tuotuja ja kysyy, voisitko juuri sinä tuoda oman seimesi yhteiseen näyttelyyn. Seimet olisi hyvä pakata laatikkoon, jossa olisi omistajan nimi ja yhteystiedot sekä mahdollisia lisätietoja.
– Kuten mistä asetelma on peräisin, kuka on tekijä, hän luettelee.
– Ja jos siihen liittyy jokin tarina, olisi kiva kuulla siitä.

Seimiasetelmat ovat tuttuja monelle katolisissa kirkoissa joulunaikaan vierailleelle. Perinteen aloitti fransiskaaniveljeskunnan perustaja Fransiskus Assisilainen 1200-luvulla.
Asetelmissa härkä lämmittää hengityksellään olkia, joille Jeesus-vauva lasketaan nukkumaan. Aasi muistuttaa ihmisten taakoista, jotka Jeesus otti kantaakseen. Itämaan tietäjissä henkilöityvät tuolloin tunnetun maailman maanosat Eurooppa, Aasia ja Afrikka.
Aikaa haminalaiskotien seimiaarteitten etsimiseen on runsaat pari viikkoa, mutta niitä voi viedä jo nyt Simeon-talon palveluaulaan arkisin kello 9-12 ja 13-15 tai Johanneksen kirkkoon keskiviikkoisin kello 10-15. Jos siltä tuntuu, puolilta päivin alkavan hengähdyshetken aikana voi levähtää kuunnellen sanaa ja säveliä. Sakastipuoti on avoinna, ja kahvikupillisenkin voi paikalla nauttia.
Seiminäyttely jatkuu viimeiseen adventtisunnuntaihin 20. joulukuuta.

Viikon kysymys

Riittävätkö Tommi Takasen paukut Tokioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä