0

Kaakonkulmalla halutaan selättää kaamos – 18 postilaatikkoon ilmestyy tehtäviä ja aivopähkinöitä

On hämärää ja harmaata, tv:stä tulee uusintoja tai uutisia koronasta, tapahtumia perutaan… Nyt tarvitaan piristystä ja tsemppihenkeä! Niinpä eri tahojen yhteisvoimin päätettiin panna kampoihin mieltä painaville asioille ja julistaa alkavaksi Kaakonkulman kaamosselätys, johon haastetaan nyt kuntalaisia liittymään.
Ohjelmaan on koottu erilaisia tapahtumia ja tempauksia, niin että varmasti jokaiselle löytyy jotakin itselle mieleistä tekemistä. Vaikka pääpaino onkin ikäihmisille suunnatussa ohjelmassa, niin mukaan voi tulla kuka tahansa ja esimerkiksi eri sukupolvet yhdessä.

Koko pimeimmän ajan, aina helmikuun loppuun, kestää Kaakonkulman kaamosselätys. Vuoden harmaimpana päivänä 14. marraskuuta eri puolille Miehikkälää ja Virolahtea ilmestyy yhteensä 18 postilaatikkoa, joista löytyy mukavaa tekemistä aina aivopähkinöistä meno- ja tehtävävinkkeihin.
Kuukauden välein tehtävät ja luettavat laatikoissa vaihtuvat, niin että tekemistä riittää koko kaamosajalle. Pienenä porkkanana on myös arvonta aina kerran kuukaudessa, jolloin kortin kirjastoihin palauttaneiden kesken on jaossa mukavia palkintoja.
Jos lähinkin tehtävälaatikko on jollekin liian kaukana, niin haastamme naapureita ja tuttavia viemään kortteja heillekin. Saisimmekohan 500 palautettua korttia täyteen kampanjan aikana ja kulmakunnan väen oikein joukolla liikkeelle?

Kaamos on myös mukavaa aikaa askarrella ja kirjoitella. Nyt on samalla mahdollista ilahduttaa paikallisia ikäihmisiä osallistumalla Jouluiloa ikäihmisille -korttikampanjaan.
Kortin voi askarrella itse tai ostaa ja laittaa tuohon mukavan joulutervehdyksen. Kortit palautetaan keräyslaatikoihin, esim. kirjastoihin 6.12. mennessä, joista Ite ja yhessä -toiminta välittää ne jaettavaksi Kunilan ja Villinrannan sekä kotihoidon asiakkaille ennen joulua.
Liikunta on tutkimustenkin mukaan oleellinen osa mielen virkeyttä pimeänä aikana. Mikäli kaipaat lenkkeilyseuraa, niin tervetuloa mukaan leppoisille yhteisille kävelylenkeille. Teemallisia lenkkejä tehdään sekä Miehikkälässä että Virolahdella erikseen ilmoitettavina aikoina.

Kaamoksen selätykseen kuuluu myös tietysti erilaiset tapahtumat, joita on muokattu tähän aikaan sopiviksi. 20. marraskuuta järjestetään Haminassa elokuvan Ensilumi yksityisnäytös, jonne Ite ja yhessä -toiminta tekee retken.
Tiistaina 8. joulukuuta Sammontalolla Virojoella esiintyy Antti & Isotalo kansanmusiikkiliiton konsertissa. Konsertti juhlistaa samalla suomalaisen musiikin päivää. Joulun lähestyessä on myös muita, esim. seurakunnan järjestämiä tapahtumia.
Koska tilanteet voivat kuitenkin nopeastikin muuttua, niin tarkistattehan koronatilanteen mahdollisesti aiheuttamat muutokset erityisesti yksittäisten tapahtumisen osalta.

Viikon kysymys

Riittävätkö Tommi Takasen paukut Tokioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä