0

Kymsote: Kymenlaakson koronavirustilanne rauhoittunut – uusia tartuntoja kuitenkin päivittäin

Kymenlaakson koronavirustilanne on rauhoittunut parin viikon takaisesta ja viikkotasolla uusien tartuntojen määrässä on ollut laskua. Tilanteen paranemisesta huolimatta uusia tartuntoja tulee päivittäin eikä paluuta aiemmin syksyllä vallinneeseen tilanteeseen arvioida aivan heti tapahtuvan, kertoo Kymsote tänään julkaisemassaan tilannekatsauksessa.
– Trendi näyttäisi nyt olevan noin kolme uutta tapausta päivittäin. Se on selkeästi vähemmän kuin parin viikon takaisella huippuviikolla, jolloin uusia tapauksia tuli yhteensä 40. Nollatasoon on kuitenkin tästäkin vielä matkaa, toteaa Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.
– Tällä hetkellä meillä ei kuitenkaan ole mitään isoa tartuntaketjua aktiivisena, ja Kouvolan suurin tartuntarypäs näyttää olevan laantunut.

Joukkotartuntoja Kymenlaaksossa ei ole tunnistettu, vaan tartunnat lähes poikkeuksetta tapahtuvat perheen sisällä tai muissa läheisissä sosiaalisissa yhteyksissä.
Suurin osa uusistakin tartunnoista on todettu Kouvolassa, ja alueellinen koronakoordinaatioryhmä on tänään todennut, että Kouvolan osalta tilanne jatkuu kiihtymisvaiheessa. Muun Kymenlaakson tilanne jatkuu perustasossa.

Kymsotessa on todettu, että viimeisen viikon tartunnoista noin neljäsosa on peräisin ulkomailta. Se on enemmän kuin Suomessa keskimäärin. Ulkomailla saaduista tartunnoista Venäjän merkitys on viime aikoina korostunut.
– Kyllä kaikessa liikkumisessa tulisi huomioida, että tartuntatilanne on Venäjällä Suomea vaikeampi. Kaikkea tarpeetonta liikkumista Venäjälle tulisi välttää, muistuttaa Mäntymaa.
– Mikäli Venäjällä on käytävä, niin palattua tulee noudattaa 10 päivän omaehtoista karanteenia.
Maskien käyttö on lisääntynyt merkittävästi Kymenlaaksossa.
– Ihmiset ovat selkeästi ottaneet maskit osaksi arkipäivää. Ne yhdessä hyvän käsihygienian ja riittävien turvavälien kanssa ovat tällä hetkellä tartuntariskin vähentämisessä avainasemassa, Marja-Liisa Mäntymaa sanoo.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

  • En (76%, 92 ääntä)
  • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä