0

Jukka Lohko toivoo jatkajaa Ylämaan edunvalvontaan – ainakin yksi valtuutettu tarvitaan puhumaan ylämaalaisten puolesta

– Olen hiukan kyllästynyt tähän touhuun. Kielenkäyttö Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa on välillä kuin eduskunnassa. Kyllä asioita pitäisi pystyä hoitamaan vähän yksituumaisemmin, pohtii ylämaalainen kaupunginvaltuutettu Jukka Lohko (kesk.).
Sanoillaan Lohko viittaa siihen, ettei ole enää asettumassa ehdolle kunnallisvaaleissa ensi keväänä.
Viimeisen nelivuotiskauden Lohko on ainoana ylämaalaisena puolustanut kotipitäjäänsä valtuustossa. Aikaisemmin mukana oli vielä Pekka Peräkylä (ps.) ja ihan kuntaliitoksen alkuvuosina jopa viisi ylämaalaista.

Lohkon mukaan olisi erittäin tärkeää, että Ylämaalta löytyisi myös jatkossa edunvalvoja.
– Kyllä minä siihen vielä uskon, että sellainen löytyy tai jopa useampikin. Nyt valtuuston paikkamäärä on 51, kun se aiemmin oli 59, eli nyt tarvitaan kuitenkin vielä enemmän ääniä läpimenoon. Sellaiset parisataa voi riittää, Lohko arvioi.
Lohko on toiminut tällä kaudella myös kaupunginhallituksen varajäsenenä ja Etelä-Karjalan jätelautakunnan puheenjohtajana. Kaikkiaan hänen poliittiselle uralleen kertyy parikymmentä vuotta kunnanvaltuutettuna, ensin itsenäisessä Ylämaan kunnassa ja liitoksen jälkeen Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa.

Jukka Lohko sanoi jo aiemmin, että Ylämaalta on viety kuntaliitoksen jälkeen lähes kaikki palvelut, joten mitään vietävää ei oikein enää löydy.
Viime aikoina listalla on ollut myös urheilu- ja nuorisotalo, joka muutama vuosi sitten remontoitiin kyläläisten voimin. Tarvikkeet maksoi pitkän väännön jälkeen Lappeenrannan kaupunki.
– Silloinkin kaupunkia piti muistuttaa lahjakirjasta, jonka mukaan talon ylläpitovastuu kuuluu kaupungille. Asia ratkesi vasta kun kysyimme, että pitääkö tämä asia käräjöinnin kautta viedä eteenpäin.
– Kuntaliitoksen yhteydessä tehty lahjakirja on sanamuodoltaan sellainen, että siitä on vaikea päästä eroon. Nyt sitä on selvitetelty kaupunginlakimiehellä jo toista kertaa, Lohko ihmettelee.
Kaakonkulman saamien tietojen mukaan kaupunginlakimies on tälläkin kerralla päätynyt siihen, ettei kiinteistöä voida myydä.

Lohkon mielestä Ylämaalta löytyy potentiaalisia tulevia valtuutettuja.
– Keskustan riveistä Ari Alatalo ja tyttäreni Eveliina Lohko ovat jo suostumuksensa antaneet, mutta muitakin on tulossa. Minä uskon, että saamme viisi ehdokasta kasaan. Oikein enempää ei pidäkään tulla, koska he syövät silloin toistensa ääniä, hän muistuttaa.
Eveliina Lohko asuu nykyisin Uus-Lavolassa Lappeenrannassa. Hänet valittiin viime viikolla Keskustan Karjalan piirin varapuheenjohtajaksi.

JUKKA KINNUNEN

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

  • En (76%, 92 ääntä)
  • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä