0

Seurakunnan jouluavustukset tulevat hakuun – Eeron mielestä lahjoja on kiva saada, mutta niin myös antaa

Juuri yhdeksän vuotta täyttänyt Eero Salo osallistui viime vuonna seurakunnan jouluavustus -keräykseen lahjoittajana.
– Se vaan jotenkin tuli mun päähän, että haluaisin auttaa jotain vähävaraista perhettä. Kun on harmittavaa, että kaikilla ei ole rahaa ostaa joululahjoja, sanoo Eero.
– Jouluna kuuluu antaa toisille joululahjoja, niin aattelin, et se ois sille perheelle joululahja.
Eero säästi rahat itse ja kävi tuomassa ne seurakunnan diakoniatyöntekijälle. Eeron toiveena oli, että hänen antamansa lahjoitus menisi oman ikäiselle lapselle.
Haminan seurakunnan diakoniatyö pystyi toteuttamaan tämän toiveen.
– Joulumieli tulee siitä rauhasta, mitä jouluna on, mietti Eero lopuksi.
– Kun herään jouluaattona, niin tulee mieleen se, että jes, tänään saa lahjoja! Mut sit kans ajattelen, että voi vitsi, miten rauhallista! Hyvää joulumieltä toivon kaikille.”

Eero aikoo osallistua keräykseen myös tänä jouluna.
– Eeron tavoin sinulla on mahdollisuus osallistua keräykseen ja tuottaa hyvää mieltä sekä itselle että myös jollekin tukea tarvitsevalle, sanoo seurakunnan diakoniatyöntekijä Mari Höfer.
– Myös yritykset ja yhdistykset voivat toimia lahjoittajina.
Saadut lahjoitukset jaetaan Haminan seurakunnan alueella asuville. Avustus jaetaan maksusitoumuksena, eli avustuksen saajat voivat ostaa haluamiaan tuotteita joulun valmisteluun paikallisesta kaupasta.
Lahjoituksen voi tehdä suoraan Haminan seurakunnan tilille. Lahjoituksen voi tehdä myös käteisenä diakoniatyöntekijälle tai Simeon-talon palveluaulaan. Yhden lahjoituksen arvo on 30 euroa, mutta lahjoittaa voi minkä summan haluaa.
– Kaikesta avusta olemme kiitollisia, sanoo Mari Höfer.

Jouluavustus on tarkoitettu Haminan seurakunnan alueella asuville pienituloisille. Avustusten hakuaika on 1.-15. joulukuuta.
Virolahdella ja Miehikkälässä voi kysyä lomakkeita diakoniatyöntekijöiltä. Miehikkälässä diakonina toimii Anni Kontra ja Virolahdella Taina Mitrunen. Hakulomakkeita saa myös Simeon-talon aulasta tai tulostamalla lomakkeen seurakunnan nettisivuilta. Kappeleiden alueella voi palauttaa lomakkeen suoraan diakoniatyöntekijälle viimeistään 15. joulukuuta. Avustuksen saamisesta ilmoitetaan 18. joulukuuta alkaen tekstiviestitse.

JAANA KIVEKÄS

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

  • En (76%, 92 ääntä)
  • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä