0

Sähkönjakelu saatiin kuntoon suurimmaksi osaksi torstaina – nyt Kymenlaakson Sähköverkko varautuu jo tuuliseen viikonloppuun

Torstainen Liisa-myrsky eteni nopeasti ja voimalla ja aiheutti samalla monin paikoin sähkökatkoja myös Kaakonkulman alueella. Kymenlaakson Sähköverkko Oy:stä kerrottiin tänään, että suurin osa vioista saatiin paikannettua ja korjattua jo torstain nimissä.
Liisa-myrsky osui Kymenlaakson Sähköverkon alueelle voimakkaammin kuin ennusteiden mukaan arvioitiin. Käyttöpäällikkö Saku Mässeli kertoi yhtiön tiedotteen mukaan, että myrsky eteni nopeasti ja siihen liittyi erittäin voimakkaita paikallisia puuskia. Syynä tähän olivat vaikeasti ennustettavat, nopeasti muodostuvat ja etenevät sadekuuronauhat, joiden yhteydessä näitä voimakkaita puuskia esiintyi. Näillä alueilla aiheutui paljon tuhoja ja siten vikoja sähköverkkoon.

Sähkönjakelun vikatilanteet saatiin kuitenkin korjattua suurimmaksi osaksi torstain aikana. Perjantaina korjauksen kohteena on vielä Kotkan ja Pyhtään saaristokohteita sekä Luumäellä kaksi kohdetta, joissa linjatuhot ovat olleet merkittäviä. Kaikkiin näihin kohteisiin sekä jo ilmoitettuihin pienjänniteverkon vikakohteisiin sähköt saataneen palautettua perjantain aikana.

Tuulet eivät kuitenkaan ole jäämässä tähän. Myös tulevaksi viikonlopuksi on ennustettu tuulista säätä erityisesti rannikkoalueille, ja Kymenlaakson Sähköverkko on kasvattanut lisävarallaoloa mahdollisten korjaustoimenpiteiden nopeaan hoitamiseen.
Yhtiöstä muistutetaan edelleen, että vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydetään ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroon 05 778 0222. Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

  • En (76%, 92 ääntä)
  • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä