0

Juha Tanska Hiljaisuuden Ystävien toiminnanjohtajaksi – hakee virkavapautta kirkkoherran virasta ensi vuodeksi

Hiljaisuuden Ystävät ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu TT, pastori Juha Tanska. Tanska työskentelee parhaillaan Haminan kirkkoherrana ja hän on tehnyt pitkän työuran kirkossa ja sen luottamustehtävissä.
Työnsä ohella hän on toiminut johtamisen kouluttajana, tietokirjailijana ja maanviljelijänä. Tanska valittiin Vuoden papiksi vuonna 2017.
Tanska hakee vuodeksi 2021 virkavapautta Haminan seurakunnan kirkkoherran virasta. Jos Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli myöntää Tanskalle virkavapauden, kirkkoneuvosto pyytänee kapitulia määräämään pastori Anna Kinnusen vs. kirkkoherraksi vastaavalle ajalle.

Hiljaisuuden Ystävien toiminnanjohtajan tehtävänä on vahvistaa hiljaisuuden liikkeen toimintaa ja tunnettuutta sekä kehittää uusia hiljaisuuteen pohjaavia hengellisyyden muotoja.
Työssään toiminnanjohtaja palvelee liikkeen verkostoja, pitkäaikaisia vastuunkantajia, retriittiväkeä, jäsenistöä sekä seurakuntia. Hiljaisuuden liike edustaa keskustelevaa ja ekumeenisesti avaraa hengellisyyttä luterilaisen perinteen pohjalta.
Hiljaisuuden liike on ollut Juha Tanskalle tärkeä viitekehys jo 40 vuoden ajan:
– Olen saanut hiljaisuuden liikkeeltä paljon: ihmisistä, kokemuksesta, viisaudesta, opastuksesta, yhteisestä rukouksesta ja matkanteosta. Toivon voivani palvella hiljaisuuden liikettä kertyneellä kokemuksellani.

Myös Hiljaisuuden Ystävät ry on Tanskalle tuttu. Hän on toiminut aiemmin yhdistyksen hallituksessa kaksi kautta. Hiljaisuuden Ystävien hallitus ryhtyy uuden toiminnanjohtajan johdolla luomaan yhdistykselle uutta strategiaa.
Kirkon työntekijöitä 1980-luvulta asti palvellut retriittiliike on kulttuurisen muutoksen keskellä ja sillä on paljon annettavaa tämän ajan ihmisten hengelliselle etsinnälle:
– Hiljaisuuden Ystävät edustaa kristillistä spiritualiteettia. Olennainen kysymys on, kuinka avaudumme tämän ajan ihmisten kysymyksille ja tuomme kristillisen perinteen aarteita tähän päivään. Vieraanvaraisuus ja lempeä kristillisyys ovat osa hiljaisuuden liikettä, jonka rukouselämä avautuu rajoituksetta kaikille. Olen utelias asettumaan kuuntelemaan ihmisten kertomuksia ja kokemuksia, Tanska pohtii.
Toiminnanjohtajan tehtävää haki yhdeksän hakijaa. Juha Tanska aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa. Toiminnanjohtajan lisäksi yhdistyksessä työskentelee viestijä-toimistosihteeri.

Viikon kysymys

Pitäisikö valtion korvata yrityksille koronan aiheuttamat tappiot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä