0

Kymenlaakson koronavirustilanne leviämisvaiheessa – uusia rajoituksia valmistellaan ja niistä tiedotetaan huomenna

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on tänään Kymsoten esityksestä todennut, että Kymenlaakso on leviämisvaiheessa, kertoo Kymsote tiedotteessaan.
Kymenlaaksossa viimeisen kahden viikon ajalta ilmaantuvuus on 52 100 000 asukasta kohti. Positiivisten tartuntojen osuus kaikista tutkituista näytteistä on 2,9 prosenttia, joka viimeisen viikon aikana on noussut, ollen 3,1 prosenttia.
Tällä hetkellä kolmannes tartunnoista jää selvittämättä, eli tartuntoja on saatu normaalissa elämässä ilman tarkan tartuntatilanteen selviämistä.
Kuitenkin edelleen merkittävä osa, eli puolet uusista tapauksista, on viime aikoina ollut henkilöillä, jotka ovat olleet jo karanteenissa altistumisen takia.
Vanhemman väestön osuus tapauksissa on lisääntynyt. Sairaalahoidossa olevien koronaviruspotilaiden määrä on pysynyt vähäisenä, mutta tartuntojen lisääntyminen ikääntyneiden joukossa nostaa riskiä, että sairaalahoidon tarve tulee kasvamaan.

Kymsote, Kymenlaakson kunnat ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelevat parhaillaan rajoitustoimenpiteitä epidemian leviämisen hillitsemiseksi. Rajoitustoimenpiteitä ja uusia suosituksia valmistellaan koskemaan tapahtumia ja yleisiä kokoontumisia, julkisten tilojen käyttöä, opetuksen järjestämistä ja ryhmäharrastustoimintaa.
Tarkemmat tiedot rajoituksista ja uusista suosituksista julkaistaan huomenna tiistaina ja ne ovat tulossa voimaan kolmen viikon ajaksi keskiviikosta alkaen.
– Kymenlaakson tilanne on vakava. Tulemme antamaan huomenna merkittäviä rajoituksia, joilla pyritään vähentämään monilta osin ihmisten välisiä fyysisiä kontakteja. Samalla haluamme korostaa, että näiden lisäksi jokaisen tulee omassa arjessaan vähentää kaikkea ei-välttämätöntä liikkumista ja fyysisiä sosiaalisia kontakteja, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa muistuttaa tiedotteen mukaan.

Kommentteja aiheesta “Kymenlaakson koronavirustilanne leviämisvaiheessa – uusia rajoituksia valmistellaan ja niistä tiedotetaan huomenna

  • 30.11.2020 at 17:10
    Permalink

    Voisiko kaakonkaksikko tiedottaa selkeät toimintaohjeet, jos on karanteenissa ja ei ole kaupassa kävijää lähipiirissä. Miten saa ruokaa hankittua tai apteekista lääkkeet?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Riittävätkö Tommi Takasen paukut Tokioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä