0

Biokaasulaitoksen toiminta loppuu kokonaan Virolahdella, toimintakuntoon saaminen maksaisi liikaa

Haminan Energia Oy lopettaa biokaasun tuotannon virolahdella, kertoo yhtiö tiedotteessaan.
BioGTS Oy:n toimittama laitos on todettu kannattavaan ja turvalliseen biokaasun tuotantoon soveltumattomaksi.
Virolahden biokaasulaitos käynnistyi vuoden 2015 lopulla ja laitoksen laajennusosa valmistui vuonna 2018. Laitostoimittaja BioGTS Oy ei saanut biokaasulaitosta tuotantoon suunnitellusti, ja laitostoimittajan konkurssin jälkeen syksyllä 2018 syksyllä toiminta ja kehittäminen siirtyi Haminan Energian vastuulle.
Haminan Energia selvitti asiantuntijoiden ja yhteistyökumppaneidensa avulla mahdollisuutta kehittää ja siten jatkaa laitoksen toimintaa. Laitoksen toimintakuntoon saattamisen todettiin kuitenkin vaativan euromääräisesti hyvin merkittäviä lisäinvestointeja, minkä vuoksi Haminan Energia päätyi laitoksen lakkauttamiseen.
Seuraavaksi Haminan Energia selvittää mahdollisuutta hyödyntää biokaasulaitoksen laitteistoja muihin käyttötarkoituksiin, yhtiö kertoo.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

  • En (76%, 92 ääntä)
  • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä