0

Sana jouluksi: Jouluiloa

Neljä adventtikynttilää on sytytetty ja huomenna heräämme jouluaaton aamuun. Adventtiaika on valmistanut meitä huomenna alkavaan juhlaan.
Matka on tänä vuonna ollut poikkeuksellinen ja joulu on nyt monella tavalla erilainen. Kyläilyä ja sukulaiskierrosta tulisi välttää ja keksiä uusia tapoja viettää aikaa yhdessä.
Itseäni on nyt adventinaikana rauhoittanut ajatus siitä, että joulu tulee myös tämänkin ajan keskelle. Epätäydellisyyden, epävarmuuden ja pelkojenkin keskelle.
Neljän adventtikynttilän sytyttäminen pitkin joulukuuta valmistavat meitä suureen juhlaan. Se tekee tilaa mielessä ja sydämessä joululle ja neljän kynttilän liekit muistuttavat meitä elämän kannalta tärkeistä asioista.
Ensimmäinen adventtikynttilä muistuttaa meitä toivosta, toinen rauhasta ja kolmas loistaa rakkauden merkiksi. Neljättä ja viimeistä adventtikynttilää on kutsuttu ilon kynttiläksi.
Tänäkin jouluna opettelen löytämään ilon. Se on yksi tärkeimmistä tunteistamme. Sen ydin on meistä suurempi rakkaus. Se syntyy, kun katson sinua tai kun minut nähdään kokonaisena, hyväksyen. Ilo on syvästi osa ihmisyyttä. Se on pyhää.
Tänään haluan toivottaa sinulle joulun viettoosi toivoa, rauhaa, rakkautta ja ennen kaikkea iloa.

ANNA KINNUNEN
Kirjoittaja on seurakuntapastori.

Viikon kysymys

Pitäisikö valtion korvata yrityksille koronan aiheuttamat tappiot?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä