0

Kouvolan eläinsairaala aloittaa 24/7-eläinlääkäripalvelut ja ensivastetoiminnan helmikuussa

Kouvolassa jo 30 vuoden ajan toiminut eläinsairaala laajentaa toimintansa ympärivuorokautiseksi. 24/7-toiminta on ollut sairaalan tavoite kaikkien toimintavuosien ajan.
Kouvolan sairaalan toiminta-alueeseen kuuluu Kymenlaakson lisäksi alueita Etelä-Karjalasta, Etelä-Savosta, Päijät-Hämeestä ja itäisestä Uudestamaasta aina Pohjois-Karjalaan ja Pohjois-Savon eteläosiin saakka. Vuosittain asiakaskäyntejä on kertynyt noin 15 000.
Ympärivuorokautinen aukiolo kaikkina vuoden päivinä tulee tarjoamaan palvelua noin 800 000 asukkaan laajuisella alueella. Uuteen ensivastetiimiin on palkattu lähes kaksikymmentä uutta ammattilaista.

Ympärivuorokautisen eläinsairaalan kehitysprojektia johtava Esa Kesti toimii hankkeen puhemiehenä.
– Kouvola talousalueena nähdään sijainniltaan merkittävänä, jonne alan mittasuhteet huomioiden suuren investointipäätöksen tekeminen oli helppoa. Meillä on vahva usko siihen, että Kouvolaan investoidaan merkittävästi myös jatkossa. Investointien ja sairaalan avautumisen myötä pääsemme toteuttamaan juuri sitä potilastyötä, mistä olemme aina haaveilleet, hän toteaa.

Eläinsairaala jatkaa toimintaansa tutuissa tiloissa, mutta hallinnolliset ja sosiaalitoiminnot siirretään uusiin tiloihin rakennuksen toiseen kerrokseen. Alakerrassa aloittaa ympärivuorokautinen ensivastetoiminta muiden normaalien pieneläinklinikkatoimintojen ohella.
– Käytössämme on ympärivuorokautisesti kaikki laboratorio- ja kuvantamispalvelut, joten tutkimukset onnistuvat myös ilta-, viikonloppu- ja yöaikaan. Myös hätäleikkauksiin on valmiudet ympäri vuorokauden. Koska olemme aina paikalla, lemmikit voivat jäädä tarkkailtaviksi yön ajaksi tai pitempäänkin. Etenkin vaativista leikkauksista toipuville ja vakavasti sairaille potilaille tämä on selvä parannus, Kesti näkee.

Kouvolan eläinsairaalassa hoidetaan kaikkea vaativista sisätaudeista kirurgiaan, erityisosaamista ovat erityisesti kuvantaminen ja kirurgia. Kymmenen vuotta sitten hankittu tietokonetomografialaite oli ensimmäinen yksityiseen eläinsairaalaan hankittu laite Suomessa.
Myös uusien leikkaustekniikoiden tuomisessa käytäntöön on vuosien varrella oltu aktiivisia. Kouvolan eläinsairaalan eläinlääkäreillä on kullakin omat kiinnostuksen kohteensa. Erikoiseläinlääkäri Esa Kestin työsarkaa ovat ortopediset tutkimukset ja operaatiot.
Kouvolan eläinsairaala on seitsemäs ympärivuorokautista palvelua tarjoava Evidensia-eläinsairaala Suomessa. Toiminnassa ovat jo Vantaa, Espoo, Hämeenlinna, Tampere, Turku ja Oulu ja tarkoitus on edelleen lisätä päivystävien sairaaloiden määrää. Kesällä aukeaa uusi sairaala Seinäjoelle.

Kommentteja aiheesta “Kouvolan eläinsairaala aloittaa 24/7-eläinlääkäripalvelut ja ensivastetoiminnan helmikuussa

  • 21.1.2021 at 16:13
    Permalink

    Hieno juttu, että Kouvolaankin saadaan 24/7 eläinsairaala.
    ”Kun hätä on suurin on apukin lähellä”.👍

Comments are closed.

Viikon kysymys

Riittävätkö Tommi Takasen paukut Tokioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä