0

Vaalimaalla viime vuonna 630 000 rajanylitystä – koko Kaakkois-Suomessa raja ylitettiin noin 1,9 miljoonaa kertaa

Vaalimaan rajanylityspaikalla kirjattiin viime vuonna kaikkiaan 631 000 rajanylitystä. Määrä on vain neljännes normaalivuodesta. Vuodet eivät ole koronatilanteen takia kuitenkaan vertailukelpoisia.
Myös muilla Kaakkois-Suomen raja-asemilla vuosi oli hiljainen. Kaikkiaan itäraja ylitettiin viime vuonna 1,94 miljoonaa kertaa, kun edellisvuonna ylityksiä tapahtui vajaat 7,8 miljoonaa.
Viime vuoden ylitykset muodostuivat pääasiassa tavaraliikenteen kuljetushenkilöstöstä, Suomen kansalaisten ja Suomessa oleskeluluvalla oleskelevien paluuliikenteestä, sekä muiden EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisten kauttakulkuliikenteestä.
Kaakkois-Suomen rajavartiosto aloitti vuoden aikana 91 esitutkintaa. Määrällisesti eniten niitä suoritettiin vaarallisen esineen hallussapitorikoksista, joita oli 37. Eriasteisista liikennejuopumuksista aloitettiin 12 ja valtionrajarikoksista 12 tutkintaa. Väärennysrikoksista aloitettiin 4, maahantulokiellon rikkomisista 8 ja laittoman maahantulon järjestämisrikoksista 3 esitutkintaa.
Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin 40 väärennöstä. Näistä 19 kohdistui matkustusasiakirjoihin ja 12 ajoneuvon asiakirjoihin. Rajanylityspaikoilla havaittiin neljä anastetuksi epäiltyä ajoneuvoa.
Rajavartiosto esti maahantulon kuluneena vuonna 615 henkilöltä. Yleisin syy maahantulon estämiseen oli kansanterveyden vaarantuminen ja yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaaminen liittyen koronaviruspandemia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Riittävätkö Tommi Takasen paukut Tokioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä