0

Ikäihmisten rokotukset alkavat jo ensi viikolla – Rokotussuunnitelma päivittyy jatkuvasti, viikolla kolme rokotukset ovat jo täydessä käynnissä Kaakon kaksikossa

Kymenlaaksossa rokotetaan parhaillaan hoitohenkilökuntaa koronaa vastaan. Heihin kuuluvat myös Kaakon kaksikossa vanhusten parissa työskentelevät. Ensin rokotusvuorossa olivat COVID-19 –potilaita hoitavat. Tämän jälkeen rokotetaan ikääntyneiden tehostetun hoidon ja asumispalveluiden henkilökuntaa.
– Ensi viikolla alamme pienellä porukalla rokottaa ikääntyneitä. Viikolla kolme rokottamisen pitäisi olla täydessä käynnissä tehostetun kotihoidon asukkailla ja kotihoidon piirissä olevilla myös Virolahden ja Miehikkälän alueella, kertoo johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.
Kaakon kaksikossa rokotukset saadaan Mäntymaan mukaan toteutettua tehokkaasti.
Rokottamisen toteutus edellyttää silti sitä, että valmiste saapuu Kymsotelle odotuksien mukaan. Rokote-eriä saapuu sairaanhoitopiireille vähitellen ja rokotukset toteutetaan sitä mukaa kun valmistetta saadaan.
Vielä yleisiä rokotusaikoja ei voi varata.
– Tässä vaiheessa on tärkeää, että ihmiset eivät ala soitella ja kysellä aikoja rokotuksiin. Kymenlaaksolaisille annetaan tietoa rokotuksista ja rokotuksiin hakeutumisesta, mutta vielä ei ole sen aika. Toivomme, ettei terveysasemien ja muiden palvelujen puhelinpalveluja ruuhkauteta rokotekysymyksillä, Mäntymaa muistuttaa.
Rokotusjärjestys on THL:n määrittämä ja jonossa ei voi etuilla. Nyt myös Modernan koronarokote on saanut Euroopan lääkeviranomaisten hyväksynnän.
Aikaisemmin 21.12. hyväksyttiin käyttöön Pfizerin ja BioNTechin kehittämä rokote. Se tarvitsee erillistä kylmäketjujärjestelyä ja edellyttää kahden annoksen antamista riittävän vasteen saamiseksi.
– Vielä emme ole saaneet Modernan rokotetta meille, emmekä tiedä sen saannista. Kylmäketju asettaa vaatimuksia Pfizerin ja BioNTechin rokotteelle, Modernan rokote sallii enemmän, sanoo Mäntymaa.
Mahdollista, että myös tämä valmiste saapuu jossakin vaiheessa aikaisemman rinnalle.

Kaakon kaksikon koronatapaukset ovat Mäntymaan mukaan olleet satunnaisia. Miehikkälä tuli koronatilastoihin juuri ennen joulua ja saavutti viiden tapauksen rajan. Virolahdella koronatapauksien määrä on pysynyt lähiviikkoina seitsemässä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Riittävätkö Tommi Takasen paukut Tokioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä