0

Kymenlaakson Sähköverkossa varaudutaan talvimyräkkään – voimakas tuuli yhdessä lumisateiden kanssa saattaa aiheuttaa häiriöitä

Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan maanantai-illan ja tiistain kuluessa Suomeen leviää voimakas lumipyry lännestä. Voimakkaimman lumisadealueen ennustetaan jäävän Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueen ulkopuolelle. Lumisadetta kertyy kuitenkin merkittävä määrä ja jos lämpötila on lähellä nollaa, satava lumi tarttuu helposti puihin. Sadealueen mukana tuleva voimakas tuuli edelleen edesauttaa tätä asiaa.
Ennusteen mukaan ensi yönä puoliltaöin alkavan myräkän aikana tuulenpuuskien odotetaan olevan noin 15 metriä sekunissa. Tuulenpuuskien ennakoidaan jatkuvan aina keskiviikkoon puoleen päivään asti.

KSOY:n tiedotteen mukaan tuuli ei vaikuta juurikaan paljaisiin puihin, mutta alueilla, joissa lunta on kertynyt puihin tai johtimiin, voi tästä aiheutua keskeytyksiä sähkönjakeluun. Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydetään ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Sähkönjakelun tilanneseuranta löytyy yhtiön verkkosivuilta.
Kymenlaakson Sähköverkko muistuttaa, ettei sähkölinjoille kaatuneisiin puihin tule itse koskea, eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Riittävätkö Tommi Takasen paukut Tokioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä