0

Rokotukset alkavat ensi viikolla – tunnelma on toiveikas

Rokottaminen koronaa vastaan on käynnistynyt Kaakon kaksikon alueella. Viime viikolla rokotettiin iäkkäiden kanssa työskenteleviä.  Ensi viikolla rokotetaan Kunilan ja Villinrannan pitkäaikaiset asukkaat.
Rokottaminen ei vielä ulotu lyhytaikaisiin potilaisiin tai kotihoidon piirissä oleviin.
– Asukasmäärä on meillä sen verran pieni, että saamme hoidettua rokottamisen kummassakin talossa yhdellä kertaa, kertoo palveluesimies Marja-Riitta Husu.
Kunilassa rokotetaan asukkaat tiistaina ja Villinrannassa torstaina.

Rokottaminen suoritetaan paikan päällä. Valmiste saapuu Kotkasta pakasteena ja se valmistellaan palvelukeskuksissa ennen pistämistä. Työntekijät sen sijaan kävivät jo viime viikolla ottamassa rokotteensa Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa.
Hakeutuminen rokotettavaksi on vapaaehtoista, joten esimieskään ei tarkkaan tiedä, kuka on rokotteen ottanut.
– Tuntuma on, että siellä kävi moni. Hoitohenkilökunnalla on selvästi toiveena päästä normaaliin arkeen ja rokotus nähdään keinona siihen. Sama toive on varmasti iäkkäillä, sanoo palvelualuepäällikkö Leila Tylli.
Tunnelma palvelukeskuksissa on odottava.

Pitkäaikaisia tehostetun asumispalvelun asukkaita Kunilassa on viitisenkymmentä ja Villinrannassa nelisenkymmentä. Heille kaikille on tarjolla rokote. Rokottaminen sujuu nopeasti, jotta valmisteen vaatima kylmäketju säilyy.
– Valmiste käytetään tarkasti ja kokonaan, kertoo Tylli.
Molemmissa palvelutaloissa on käytössä tiukat koronarajoitteet. Omaiset saavat vierailla vanhusten luona, mutta käynnin pituudeksi on määritelty 15 minuuttia. Tapaamisessa tulee noudattaa turvaetäisyyttä ja saatavilla on myös kaksi suojapleksiä, jotka voi asettaa huoneessa henkilöiden väliin. Pleksi suojaa pisaratartunnoilta. Käytössä ovat lisäksi jo tutuksi tulleet koronan torjuntatavat, kuten maskit ja käsihygienia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Riittävätkö Tommi Takasen paukut Tokioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä