0

Sote-ammattilaisten ja hoivakotien asiakkaiden koronarokotukset jatkuvat, Kymsotessa valmistaudutaan ikääntyneiden joukkorokotuksiin

Koronarokotukset sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille jatkuvat Kymenlaaksossa. Ammattilaisia on nyt rokotettu noin 2900. Koronarokotukset ikääntyneille tehostetun palveluasumisen asiakkaille alkoivat viikko sitten ja myös ne jatkuvat edelleen. Hoivakodeissa on nyt rokotettu 1075 asiakasta. Kymenlaaksossa on tähän mennessä annettu yhteensä lähes 4000 koronarokotusta, kertoo Kymsote tuoreessa tiedotteessaan.
Koronarokotusten aikataulu on täysin riippuvainen rokotteiden saatavuudesta. Kymsotessa valmistaudutaan parhaillaan antamaan joukkorokotuksia, jotka aloitetaan iäkkäimmistä kymenlaaksolaisista. Kymenlaaksolaiset eivät voi vielä varata aikoja koronarokotuksiin, vaan joukkorokotusten alkamisesta tiedotetaan erikseen.

Kymsotessa noudatetaan Suomen koronarokotestrategiaa. THL:n rokotusjärjestyksessä ensimmäiseksi rokotettavat ovat koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat. Seuraavaksi rokotetta tarjotaan ikääntyneille ja henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Muulle väestölle tarjotaan rokotetta tämän jälkeen. Rokotusjärjestyksen mukaisia eri ryhmiä rokotetaan myös samanaikaisesti.
Kymenlaakson ensimmäiset koronavirusrokotteet annettiin pienelle joukolle terveydenhuollon ammattilaisia joulukuun lopussa. Nämä rokotetut saivat tällä viikolla ns. kakkosrokotteen eli koronarokotteen toisen annoksen. Koronarokotukseen kuuluu kaksi rokotuskertaa. Sote-ammattilaisten rokotukset jatkuvat niin 1. kuin 2. rokotuksenkin osalta.

Koronarokotukset ikääntyneille tehostetun palveluasumisen asiakkaille aloitettiin tämän kuun puolivälissä ja niitä on jatkettu koko viikon ajan hoivakodeissa eri puolilla Kymenlaaksoa. Tehostetun palveluasumisen asiakkaita on nyt rokotettu 1075.
Rokotukset jatkuvat ensi viikolla ja rokotteita tarjotaan kaikille tehostetun palveluasumisen asiakkaille, ikääntyneille ja erityisryhmille, riippumatta siitä, onko kyseessä Kymsoten vai yksityisen palveluntarjoajan yksikkö.
Mikäli rokote-eriä saapuu tämän hetken tiedon mukaisesti, saadaan nämä sote-ammattilaiset, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat rokotettua helmikuun loppuun mennessä tai viimeistään maaliskuussa. Tällöin kaikki olisivat saaneet jo tarvittavat kaksi rokotetta.
Kymenlaaksossa rokotukset etenevät täysin sen mukaan, miten Kymsoteen saadaan rokote-eriä. Kymsotessa on pystytty tähän asti käyttämään hyvin kaikki saapuneet rokotteet.

Kymenlaaksossa kuten muuallakin Suomessa rokotukset aloitettiin Pfizerin ja Biontechin rokotteella. Ratkaisevaa Kymenlaaksonkin rokotusaikatauluissa on, milloin eri rokotevalmisteita saadaan käyttöön.
Kymsotessa edetään suunnitelmallisesti eri ryhmien rokottamisessa ja parhaillaan valmistaudutaan joukkorokotuksiin. Kymsotessa suunnitellaan tällä hetkellä erityisesti ikääntyneiden joukkorokotuksia. Kun joukkorokotukset alkavat, ensimmäiseksi rokotetaan ikääntyneimmät kymenlaaksolaiset. Heitä lähestytään rokotuksiin liittyvistä ohjeista kirjeitse, kun rokotteiden saatavuus selviää.

Tällä hetkellä kymenlaaksolaiset eivät voi vielä varata aikaa koronarokotukseen. Asiakkaita toivotaan välttämään koronarokotuksiin liittyviä tiedusteluja terveysasemilta. Kun joukkorokotukset alkavat, Kymsote tiedottaa eri tavoin koronarokotukseen hakeutumisesta.
Koronavirusrokote tarjotaan vaiheittain koko väestölle. Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton. Suomi tavoittelee mahdollisimman hyvää rokotuskattavuutta. Koronarokotuksilla pyritään Suomessa ensisijaisesti estämään koronaviruksen aiheuttamaa tautitaakkaa eli vakavia tautitapauksia, ennenaikaisia kuolemia ja elinvuosien menetystä sekä ylläpitämään terveydenhuollon kantokykyä.

Kommentteja aiheesta “Sote-ammattilaisten ja hoivakotien asiakkaiden koronarokotukset jatkuvat, Kymsotessa valmistaudutaan ikääntyneiden joukkorokotuksiin

  • 26.1.2021 at 09:40
    Permalink

    Hus viivyttää rokotteiden jakoa muualle Suomeen. Ainut koronarokote vielä Suomessa. Astra ei ole saanut vielä edes EU:n lupaa, luin että ei tehoa yli 60 v. Kovin on outoa toiminta rokotteiden suhteen. Lupaukset lässähti kuin pannukakku. ”Massalle” annettava Astra, niinkuin nimittelevät. Kansasta hyvin ikävä nimitys.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

  • En (76%, 92 ääntä)
  • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä