0

Rajoitukset jatkuvat Kaakon kaksikossa lähes ennallaan – voimassa ainakin helmikuun ajan

Miehikkälän ja Virolahden kuntien rajoitukset ja suositukset koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi jatkuvat helmikuun loppuun asti.
Rajoitukset perustuvat muiden viranomaisten antamiin rajoituksiin ja suosituksiin. Koronapandemian katsotaan olevan edelleen leviämisvaiheessa Kymenlaaksossa ja alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti torstaina jatkaa antamiaan rajoituksia ja suosituksia samalla tavalla helmikuun loppuun asti.
Vahvat suositukset kasvomaskien käytöstä ovat edelleen voimassa Kymenlaaksossa. Kymsote on suositellut alueen työnantajia järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista.
Lisäksi Kymsote on suositellut, että ei järjestetä yli 10 hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia, eikä tällaisiin myöskään osallistuta.
Kymsote suosittelee myös välttämään kaikkea ei-välttämätöntä matkustamista ulkomaille ja harkitsemaan tarkkaan myös kotimaan matkustamista.

 • Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset:
  – Yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 1.2.-28.2.2021 välisellä ajalla.
  – Enintään 10 hengen tilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa.
  – Miehikkälän ja Virolahden sisäliikuntapaikat pysyvät yli 15-vuotiaiden osalta suljettuina.
  – Aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta suositellaan toteutettavan etämuotoisena tai ulkotiloissa.
  – Alle 15-vuotiaiden osalta harrastustoimintaa voi jatkaa sisätiloissa rajoitetusti maksimissaan 10 hengen ryhmissä turvallisuudesta huolehtien.
  – Alle 15-vuotiaille suositellaan ulkoliikuntaa ainakin 28.2.2021 asti.
  – Nuorisotalot, Kiwi, Pleissi sekä Klamilan nuortentalo pysyvät suljettuina.
  – Kulttuuritilat ja kirjastot eivät ole käytettävissä tapahtumille. Kirjastojen oleskelutilat, kuten lehtisalit pysyvät suljettuina.
  – Kirjastoissa lainaus- ja palautustoiminta jatkuvat siten, että oleskelu kirjastoissa on enintään 15 min. / käyntikerta.
  – Kirjastoauton liikennöinti on keskeytetty.
  – Salpalinja-museon ja Bunkkerimuseon asiakasmäärät rajataan kerrallaan 10 henkilöön.
  – Virolahden lukio jatkaa etäopetuksessa, mahdollistaen välttämättömän lähiopetuksen.
  – Lähiopetus kohdennetaan helmikuussa erityisesti abiturienteille, noudattaen suojautumisohjeita.
  – Kunnat palvelevat asiakkaita puhelimitse ja sähköpostitse.
  – Kuntien henkilöstö on etätöissä kaikissa sellaisissa tehtävissä, joissa se on mahdollista.
 • THL:n päivittämät matkustusta koskevat ohjeet:
  – Kaikille matkustajille, jotka saapuvat Suomeen maista, joissa koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25/100 000 kahden viikon aikana, suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia. Karanteenia voi lyhentää testeillä.
  – Suositus on, että matkustaja käy testissä rajalla, ellei hänellä ole todistusta 72 tuntia aiemmin otetusta testistä. Jos hän on Suomessa yli 72 tuntia, hänen tulisi hakeutua toiseen koronatestiin, kun maahantulosta on kulunut 72 tuntia.
  – Työmatkaliikenne Suomeen on sallittu vain huoltovarmuuden kannalta välttämättömille ammattiryhmille. Vastedes myös heille suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia, jota voi lyhentää testeillä muiden matkustajien tavoin.

Kommentteja aiheesta “Rajoitukset jatkuvat Kaakon kaksikossa lähes ennallaan – voimassa ainakin helmikuun ajan

 • 14.2.2021 at 09:25
  Permalink

  Suosituksia ja rajoituksia riittää, mutta itseäni mietityttää Kymsoten toiminta. Jo kaksi irtisanottu koeaikana tehtävistään, epäsopivina taisi olla syy. Useampi lähtenyt itse, kun Kymsoten johto ei siedä arvostelua eikä ota huomioon työntekijöitä. Miksi Kymsoten hallitus ei tee mitään asian eteen? Onko hallituksella oikeus irtisanoa johto, että saadaan vihdoin Kymsote huippuosaajan johdolla laadukkaaseen terveydenhoitoon.

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

 • En (76%, 92 ääntä)
 • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä