0

Osuuskaupan vaalien ehdokasasettelu käynnistyy tänään – vaalit toukokuun loppupuolella

Kymen Seudun Osuuskaupan edustajistovaalien ehdokasasettelu alkaa tänään ja jatkuu 12. maaliskuuta asti. Vaaleissa voi ehdokkaana olla jäsen, joka on hyväksytty osuukaupan jäseneksi vaalivuotta edeltäneen vuoden loppuun mennessä, on maksanut osuusmaksun, on täysivaltainen jäsen ja asuu jäsenalueella.
– Edustajiston jäsenten ei tarvitse olla minkään tietyn alan ammattilaisia. Tärkeintä on kiinnostus oman asuinympäristönsä kehittämiseen ja näkemys siitä, miten osuuskauppa voisi olla oman toimintansa kautta tekemässä Kymenlaaksosta parempaa paikkaa elää, KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen sanoo kaupan tiedotteessa.
S-ryhmän alueosuuskaupat ovat jäsentensä omistamia yrityksiä, jonka päätöksentekoon jäsenet voivat ottaa monella tapaa osaa. Jäseniä osuuskaupoissa edustaa edustajisto, joka valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi.
Edustajisto muun muassa päättää osuuskaupan säännöistä, vahvistaa edellisen vuoden tilinpäätöksen ja päättää ylijäämän käytöstä sekä valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat.
Varsinaiset vaalit pidetään toukokuun loppupuolella 17.–28.5. Osuuskaupan edustajistoon valitaan yhteensä 50 jäsentä. Vaalien tulos julkistetaan 8. kesäkuuta.
Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä