0

Harjun opiskelija Tinja Skott kilpailee ammattitaitokilpailun SM-mitaleista toukokuussa

Harjun oppimiskeskuksen hevosalan opiskelija Tinja Skott kilpailee Suomen nuorten ammattitaitokilpailun SM-mitalista toukokuussa Oulussa. Skott selvitti tiensä finaaliin Taitaja2021 -kilpailun semifinaalin kautta, joka järjestettin nyt hajautetusti ympäri Suomea.
Hevostenhoiton finaalipaikoista kilpailtiin yhteensä 30 kilpailijan voimin ja heistä kahdeksan parasta valikoitui ammattitaidon SM-kilpailujen finaaliin. Harjun neljästä semifinalistista Tinja Skott suoritti tiensä finaaliin.
– Minulla oli vain viikko aikaa valmistautua kisoihin, sillä tulin toisen kilpailijan paikalle viime hetkellä, Skott kertoo Harjun tiedotteessa.
– Viikon aikana harjoittelimme taitovalmentajani kanssa hevosen esittämistä ja esittelykuntoon siistimistä, hän jatkaa.

Hevosalan tulevaisuuden huippuosaajat kilpailivat yksilöinä hevostalouden perustutkinnon vaatimuksiin perustuvissa tehtävissä.
Kilpailussa nousi esiin muutamia kehityskohteita, mutta suurin osa virheistä johtui Skottin mukaan pienestä jännityksestä.
– Kun kaikki tuijottivat ja arvioivat tekemistäni, niin se loi hieman paineita. Vahvuuteni on kuitenkin rauhallisuus ja uskon, että siitä on hyötyä myös finaalissa, Skott sanoo.
Kilpailijoiden suorittamat tehtävät kuuluivat alan ammattitaitovaatimuksiin. Tehtäviä sovellettiin hevostenhoidon ja hyvinvoinnista huolehtimisen, tallin ja talliympäristön hoitamisen, ratsastamisen ja raviurheilun / ajamisen sekä yrittäminen hevostalousalalla tutkinnon osista.
– Minusta oli erittäin hienoa saada palautetta työskentelystäni, jotta voin kehittyä ja tiedän missä menen tällä hetkellä. Myös esiintymiskokemus karttuu kilpailujen myötä ja uskon siitä olevan tulevaisuudessa hyötyä, Skott sanoo.
Skott tavoittelee finaalissa paikkaa kärkikolmikossa.
– Finaalissa tulen yrittämään parhaani. Jatkamme taitovalmentajani kanssa treenaamista. Varsinkin hevosten rehulaskuja tulee vielä harjoitella, Skott pohtii.

Finaali järjestetään Oulussa 18.–20.5.2021. Taitaja-kilpailuilla edistetään suomalaisen ammattikoulutuksen ja -osaamisen arvostusta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti, ja kilpailun kautta ammattioppilaitosten opiskelijoilla on mahdollisuus päästä valmentautumaan kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

  • En (76%, 92 ääntä)
  • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä