0

LähiTapiola pääsi voitolliseen tulokseen Kaakkois-Suomessa – erityinen vahvuus ajoneuvovakuuttaminen

LähiTapiola Kaakkois-Suomi teki viime vuonna positiivisen tuloksen. Yhtiön liikevoitto oli 6,9 miljoonaa euroa. Vakuutusyhtiö on menestynyt Kaakkois-Suomessa erityisen hyvin ajoneuvovakuuttamisessa.
– Haminassa yhtiön markkinaosuus ajoneuvovakuuttamisessa vahvistui neljännen vuoden perättäin, päätyen nyt jo 41,3 prosentin markkinaosuuteen. Miehikkälässä yhtiön markkinaosuus oli vuoden päättyessä 44,5 ja Virolahdella 49,9 prosenttia.
– Haminan seudulla on siis pitkään ollut tilanne, että yli neljä kymmenestä vastaantulevasta autosta on ollut vakuutettuna LähiTapiola Kaakkois-Suomessa, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Teemu Routti tulostiedotteessaan.

LähiTapiolan ensivakuutuksen maksutulo kasvoi 3,7 prosenttia päätyen 38,9 miljoonaan euroon. Sijoitustoiminnan tuotto oli 2,2 prosenttia.
– Sijoitustoiminta oli pitkään syksylle tappiollista keväällä tapahtuneen sijoitusmarkkinoiden romahtamisen vuoksi, mutta kaikkien onneksi kurssit elpyivät. Yhtiön asiakkaille ei sattunut merkittäviä suurvahinkoja ja esimerkiksi pahimmat myrskyt kiersivät viime vuonna yhtiön toimialueen.
– Koronapandemia näkyi meillä myös korvaushakemuksissa, joiden määrä väheni etenkin liikkumiseen liittyvien vakuutuslajien osalta, kun ihmiset jäivät kotiin etätöihin ja arkirytmi muutenkin muuttui. Vastaavasti kotivakuutuksista on maksettu aiempaa enemmän korvauksia, Teemu Routti kertoo.

Koronatilanne pakotti myös LähiTapiola Kaakkois-Suomen muuttamaan toimintatapojaan, sillä yhtiö on ylläpitänyt laajaa toimipaikkaverkostoa kasvokkain tapahtuvaa asioimista varten.
– Koronapandemia tulee leimaamaan mennyttä vuotta tehden siitä monella tavalla poikkeuksellisen. Jouduimme sulkemaan toimistomme keväällä tilapäisesti ja siirtymään puhelin- ja verkkoasiointiin suojellaksemme sekä asiakkaidemme että työntekijöidemme terveyttä, mutta kesää kohden uskalsimme jälleen alkaa tavata asiakkaitamme kasvotusten.
– Erityisen tyytyväisiä olemme siitä, että asiakkaamme edelleen arvostavat henkilökohtaista palvelua ja ovat halunneet jälleen asioida toimistoillamme pahimpien rajoitustoimien päätyttyä. Niin yhtiön myyntivolyymit kuin asiakasmäärätkin kasvoivat, Routti iloitsee.

LähiTapiola Kaakkois-Suomi Keskinäinen Vakuutusyhtiö tiivistetysti:
• Yhtiö on osa LähiTapiola-ryhmää, johon kuuluu 18 muuta alueyhtiötä sekä LähiTapiola Vahinkovakuutus, LähiTapiola Henkiyhtiö, LähiTapiola Varainhoito ja LähiTapiola Kiinteistövarainhoito
• Yhtiön kotipaikka on Lappeenranta ja toimialueena Etelä-Karjala ja Etelä-Kymenlaakso
• Yhtiön asiakkaat ovat myös yhtiön omistajia, joita edustaa 21-jäseninen hallintoneuvosto
• Yhtiön vakuutusmaksutulo tilikaudella 2020 oli 38,9 miljoonaa euroa (+3,7 %) ja vakuutusmaksutuotot 35,5 miljoonaa euroa (+1,6 %)
• Yhtiön liikevoitto tilikaudella 2020 oli 6,9 miljoonaa euroa ja sijoitustoiminnan arvostuserojen muutoksen huomioiva kokonaistulos 8,7 miljoonaa euroa
• Yhtiön taseen loppusumma tilikaudella 2020 oli 156 miljoonaa euroa
• Yhtiön markkinaosuus ajoneuvovakuutuksissa toimialueellaan on 34,9 %
• Yhtiöllä on toimialueellaan 12 toimipistettä; yhtiö uskoo henkilökohtaiseen ja paikalliseen palveluun – myös puhelin- ja verkkoasioinnissa, joka toteutetaan suurimmalta osin paikallisen henkilöstön voimin

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

  • En (76%, 92 ääntä)
  • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä