0

Mielipide: Kunnan vetovoiman kehittämistoimia

Säilyttääksemme kunnassa hyvät palvelut tulevaisuudessakin, meidän pitää saada kuntaan asukkaiden muuttovoittoa. Muuttovoiton saamiseksi yksi tärkein asia on kunnan vetovoimaisuus.
Vetovoimaisuuteen kuuluu monta osa-aluetta, joista yksi on kehittää kuntalaisille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, että uudet kuntalaiset ensinnäkin muuttaisivat tänne ja entiset kuntalaiset viihtyisivät täällä.
Esimerkkinä mainitsen tulli- ja rajahenkilöstön, sekä Vaalimaan kauppakeskittymän moninaiset työntekijät. Siellä löytyy mahdollisia potentiaalisia kuntaan muuttajia, jos kaikki asumiseen liittyvät puitteet ovat kohdillaan.
Meillä on jo mittavaa vetovoimaisuutta varhaiskasvatuksen-, asuntotuotannon-, terveyden-, vanhusten- ja koulutuksen toimissa. Kehitettävääkin on: aaluksi vaikka kaikkia liikunta- / toimintapaikkoja, uimaranta, kuntosali, lasten leikkikenttä, mopotoiminta, metsäiset pyörätiet, karavaanarialue klamilaan jne. Esitetyistä toiminnoista moni ehdotus on tullut suoraan kuntalaisilta.
Myöskin toritoiminnan kehittämisessä huomattavasti keskeisemmäksi toimijaksi olisi paljon tehtävää. Esitys tekojääradan saamiseksi on tullut kuntalaisilta esityksenä, varteenotettava ehdotus.
On selvää, ettei näitä kaikkia esityksiä voi kerralla toteuttaa, onhan se taloudellisestikin mahdotonta, mutta edetään askel kerrallaan.
Uutena kuntalaisesityksenä on tullut kunnan tietoverkon kehittäminen, että se vastaa tämän päivän yritystoiminnan ja etätyötekijän tarpeita. Erittäin tärkeä toimi kunnan kehittymisen edistämiseksi.
Ja sitten, kehittäkäämme kokonaisviihtyisää Virolahtea.

Charles Nyberg, PS
Kunnallisvaaliehdokas

Kommentteja aiheesta “Mielipide: Kunnan vetovoiman kehittämistoimia

 • 21.2.2021 at 10:23
  Permalink

  Olisi hyvä saada Terveystalon tai Mehiläisen yksikkö Vaalimaalle .
  Sinne erikoislääkärit ja hoidot sekä mahdollisuus laadukkaisiin tutkimuksiin ja leikkauksiin .
  Säästää aikaa ja rahaa sekä hyvien hoitomahdollisuuksien avulla myös ,pikaista paranemista.
  Itse näen että juuri tämä on myös sitä mitä ihmiset haluavat .
  Vaihtoehto kymsote ja matkat ei monia kiinnosta.
  Kouvolassa Terveystalo on erittäin suosittu ja myös Mehiläinen sekä muut yksityiset.
  Itse olen huomannut että säästän aikaa sekä rahaa kun heti pääsen tutulle erikoislääkärille ja sään hyvän hoidon ,ohjeineen ja puheli soittoaikoineen,tai toimenpiteineen.

  Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

 • En (76%, 92 ääntä)
 • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä