Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Kaakonkulmalla ymmärrystä vaalien siirtoon

Kaakonkulmalaiset eivät nosta kovin suurta “älämölöä”, vaikka kunnallisvaaleja päätettiinkin viime viikonvaihteessa lykätä kesäkuulle. Eri puheenvuoroissa – toisaalla tässä lehdessä –

Kaakonkulmalaiset eivät nosta kovin suurta “älämölöä”, vaikka kunnallisvaaleja päätettiinkin viime viikonvaihteessa lykätä kesäkuulle. Eri puheenvuoroissa – toisaalla tässä lehdessä – käy hyvin ilmi, että terveys edellä on syytä edetä tässäkin asiassa.

Kaakonkulma kysyi puolueiden vaalivetäjiltä heidän mielipidettään vaalien siirtämisestä. Lähes yksimielisiä ollaan siitä, että päätös oli järkevä koronatilanteessa tapahtuneen heikennyksen takia.

Sen sijaan maan hallitus ei kovin korkeita pisteitä saa toiminnastaan. Aikaa siirrosta päättämiseen olisi ollut paljon, mutta syystä tai toisesta sitä ei haluttu tehdä aikaisemmin.

Tällaiset kannanotot ovat ymmärrettäviä. Etenkin galluppien kärkikahinoissa mukana olevissa perussuomalaisissa koetaan, että vaalit olisi voitu toteuttaa alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Kaakonkulmalla perussuomalaiset eivät tästä asiasta kuitenkaan kovin painokkaasti lausu, vaan tyytyvät ennemminkin tilanteeseen.

Toisaalta sekin tuodaan esille, että vaalien siirtäminen antaa nyt kaikille aikaa valmistautua vielä paremmin. Myös ehdokashankinta, jossa monilla ryhmillä on ollut hankaluuksia, saa vielä jatkoaikaa. Nähtäväksi sitten jää, ovatko ihmiset sen enempää lähdössä tavoittelemaan valtuustopaikkoja huhti-toukokuussa kuin ovat olleet tähänkään asti.

Kaikessa tässä on muistettava, että harvaan asutuilla alueilla vaalien järjestäminen käytännössä on helpompaa ja turvallisempaa kuin tiheästi asutuissa kaupungeissa. Vaalit kuitenkin tulevat ja uudet valtuustot valitaan. Ja jos ei vielä kesäkuussakaan, sitten myöhemmin.