Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Matkailuhanke joutui vastatuuleen

Virolahden kunnanhallitus joutui maanantaina linjaamaan, että Hurpun matkailualueen kehittämistä jatketaan yhteistyössä kehittämisyhtiö Cursor Oy:n kanssa. Syynä linjaukseen oli se, että

Virolahden kunnanhallitus joutui maanantaina linjaamaan, että Hurpun matkailualueen kehittämistä jatketaan yhteistyössä kehittämisyhtiö Cursor Oy:n kanssa. Syynä linjaukseen oli se, että Hurpun alueelle operaattoria ja investoria etsinyt Hurppu Horizon Centre Oy ilmoitti vetäytyvänsä hankkeesta kokonaan.

Osapuolet olivat asian syistä kovin harvasanaisia kunnanhallituksen julkitulon jälkeen. Se kerrottiin, että vetäytyminen tapahtui siinä vaiheessa, kun Virolahden kunta neuvotteli maanvuokra- ja osto-optiosopimuksen esisopimuksesta Hurppu Horizonin kanssa.

Hurpun matkailualueen suunnitelmia on pyöritelty kohta kymmenisen vuotta. Kysymyksessä on massiivinen ja laaja kokonaisuus, johon sisältyisi muun muassa rantahotelli, loma-asutusta ja vakituista asutusta. Alueen asemakaava valmistui viime syksynä.

Koronapandemia tuli huonoon vaiheeseen tämänkin hankkeen osalta. Massiivinen kymmenien miljoonien matkailualue tarvitsee onnistuakseen ilman muuta myös venäläismatkailijoiden suuren joukon, samalla tavalla kuin Vaalimaan ostoskeskuksetkin. Ja nyt emme tiedä, milloin venäläismatkailijoita pääsee taas liikkumaan. Siihen voi pahimmassa tapauksessa mennä vielä vuosi tai jopa useampikin.

Virolahden kunnanjohtaja Veli-Matti Pulli totesi, että kehittämistyötä sekä operaattorin ja investorin etsintää jatketaan nyt seudullisen kehittämisyhtiön kanssa. Pulli sanoi uskovansa, että maaliin pääsemiseen on hyvät mahdollisuudet olemassa, vaikka hänkin myöntää sen tosiasian, ettei aika ole nyt otollisin.

Toivoa sopii, että tämäkin hanke jonakin päivänä näkee vielä päivänvalon.