Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Kunnan vetovoiman kehittämistoimia

Säilyttääksemme kunnassa hyvät palvelut tulevaisuudessakin, meidän pitää saada kuntaan asukkaiden muuttovoittoa. Muuttovoiton saamiseksi yksi tärkein asia on kunnan vetovoimaisuus. Vetovoimaisuuteen

Säilyttääksemme kunnassa hyvät palvelut tulevaisuudessakin, meidän pitää saada kuntaan asukkaiden muuttovoittoa. Muuttovoiton saamiseksi yksi tärkein asia on kunnan vetovoimaisuus.

Vetovoimaisuuteen kuuluu monta osa-aluetta, joista yksi on kehittää kuntalaisille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, että uudet kuntalaiset ensinnäkin muuttaisivat tänne ja entiset kuntalaiset viihtyisivät täällä.

Esimerkkinä mainitsen tulli- ja rajahenkilöstön, sekä Vaalimaan kauppakeskittymän moninaiset työntekijät. Siellä löytyy mahdollisia potentiaalisia kuntaan muuttajia, jos kaikki asumiseen liittyvät puitteet ovat kohdillaan.

Meillä on jo mittavaa vetovoimaisuutta varhaiskasvatuksen-, asuntotuotannon-, terveyden-, vanhusten- ja koulutuksen toimissa. Kehitettävääkin on: aaluksi vaikka kaikkia liikunta- / toimintapaikkoja, uimaranta, kuntosali, lasten leikkikenttä, mopotoiminta, metsäiset pyörätiet, karavaanarialue klamilaan jne. Esitetyistä toiminnoista moni ehdotus on tullut suoraan kuntalaisilta.

Myöskin toritoiminnan kehittämisessä huomattavasti keskeisemmäksi toimijaksi olisi paljon tehtävää. Esitys tekojääradan saamiseksi on tullut kuntalaisilta esityksenä, varteenotettava ehdotus.

On selvää, ettei näitä kaikkia esityksiä voi kerralla toteuttaa, onhan se taloudellisestikin mahdotonta, mutta edetään askel kerrallaan.

Uutena kuntalaisesityksenä on tullut kunnan tietoverkon kehittäminen, että se vastaa tämän päivän yritystoiminnan ja etätyötekijän tarpeita. Erittäin tärkeä toimi kunnan kehittymisen edistämiseksi.

Ja sitten, kehittäkäämme kokonaisviihtyisää Virolahtea.

Charles Nyberg, PS

Kunnallisvaaliehdokas