Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: kärsivällisyyttä tarvitaan edelleen

Kaakon kaksikon kunnanjohtajat Arto Ylönen ja Veli-Matti Pulli, sekä alueellisen koronakoordinaatioryhmän jäsen Outi Silander kiittelevät kaakonkulmalaisia siitä, että nämä ovat

Kaakon kaksikon kunnanjohtajat Arto Ylönen ja Veli-Matti Pulli, sekä alueellisen koronakoordinaatioryhmän jäsen Outi Silander kiittelevät kaakonkulmalaisia siitä, että nämä ovat jaksaneet noudattaa suosituksia, käyttäneet maskeja ja pitäneet turvavälit kunnossa piinallisen koronapandemian aikana.

Varmasti ainakin osittain tästä syystä Miehikkälässä on tähän mennessä tavattu viisi ja Virolahdella kahdeksan koronatartuntaa. Määrät ovat siis varsin maltillisia ja epidemia näin ollen hyvällä tasolla.

Nuo viisi ja kahdeksan tartuntaa kuitenkin muistuttavat siitä, että keskuudessamme on koronaa. Siksi meidän jokaisen on syytä jatkaa suositusten mukaista käyttäytymistä. Näin siitä huolimatta, että rokotukset ja sitä kautta mahdollisesti saatava helpotus odottavat jo nurkan takana.

Kymsote suunnittelee parhaillaan joukkorokotusten aloittamista. Nyt viime päivinä maailmalta kantautuneet uutiset kertovat, että lääkeyhtiöt Biontech ja Pfizer sekä Moderna pystyvät toimittamaan lisää rokotteita. Kun vielä AstraZeneca saa toimituksensa kunnolla käyntiin, rokotepulma saattaa ratketa lähikuukausien aikana.

On kuitenkin muistettava, ettei rokotuskaan vie koronaa vielä mennessään. Siksi varovaisuutta on edelleen syytä korostaa vielä senkin jälkeen. Asiantuntijoiden arvioiden mukaan laumasuoja saavutetaan siinä vaiheessa, kun 70 prosenttia väestöstä on rokotettu. Sen jälkeen rajoituksia voidaan ryhtyä hiljalleen purkamaan.

Siihen asti meidän jokaisen on edelleen oltava kärsivällinen, vaikka se joskus tiukkaa ehkä tekeekin.