Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Tommi Takasella käsissään ratkaisun avaimet

Sunnuntaina maajoukkueen uuden päävalmentajan johdolla Italiaan matkustanut Suomen skeet-maajoukkue on kovan paikan edessä. Italialainen, entinen maailmanmestari ja Euroopan mestari, Pietro

Sunnuntaina maajoukkueen uuden päävalmentajan johdolla Italiaan matkustanut Suomen skeet-maajoukkue on kovan paikan edessä. Italialainen, entinen maailmanmestari ja Euroopan mestari, Pietro Genga on vaativa valmentaja. Toisaalla tässä lehdessä miehikkäläläinen ampuja Tommi Takanen kertoo, kuinka Genga koettelee niin henkisiä rajoja kuin valmennettaviensa motivaatiotakin harjoituksissa.

Mutta näin sen pitääkin olla. Kilpailu maailman kärkisijoista on armottoman kovaa tässä herkässä lajissa, jossa yksikin epäonnistuminen voi tipauttaa kilpailijan tuloslistalla kauas kärjen taakse. Kuten Takanen haastattelussa sanoo, Genga on tullut valmentamaan menestyjiä, ei suinkaan osallistujia.

Suomalaisilla skeet-apujilla, Takanen mukaan lukien, on poikkeuksellisen hyvä tilanne, kun ampujat kilpailevat jo saavutetusta olympiapaikasta ja samalla tavoittelevat toista paikkaa Tokioon heinäkuun lopulle.

Viime kausi jäi koronan takia tynkäkaudeksi, mutta kun kotimaasta löytyi riittävän monta saman tason kilpailijaa, oli tulostaso täällä jopa maailman kärkiluokkaa. Ja mikä parasta, parhaassa vireessä oli juuri Tommi Takanen, jolle kausi oli tähänastisista menestyksekkäin.

Toivoa sopii, että sama vire jatkuu myös nyt keväällä, jolloin Tokion olympiapaikat ratkotaan. Tommi Takasen uran kannalta kysymyksessä lienee ratkaisujen vuosi. Hän ilmoitti jo vuosia sitten tavoitteekseen Tokion olympialaiset. Jos ne menevät sivu suun, silloin hän miettinee uransa jatkamista uudemman kerran. Suomessa ammunta on niin pieni laji, että riittävän taloudellisen tuen löytäminen vuosiksi on erittäin haastavaa.