Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Enemmän kysymyksiä kuin vastauksia

Virolahden lukion säilyttäminen kunnassa on kunnalle ensiarvoisen tärkeää. Onko mahdollista, että se ei säily ilman kunnalle kalliiksi tulevia uzbeskistanilaisia koululaisia?

Virolahden lukion säilyttäminen kunnassa on kunnalle ensiarvoisen tärkeää. Onko mahdollista, että se ei säily ilman kunnalle kalliiksi tulevia uzbeskistanilaisia koululaisia? On syytä tarkistaa se puoli hyvin tarkkaan, kun rahoituspuoli on toistaiseksi täysin avoin.

Suurin kysymys rahoituspuolella lienee, onko valtio mukana tässä hankkeessa, ja mikä instanssi vastaa rahoituksesta. Kunnan veronmaksajille hanke on erittäin kallis, näin ojalankin laskuopin mukaan.

Luulisi myöskin ulkoministeriön olevan tällaisesta toiminnasta kiinnostunut, koska tällainen projekti on nimenomaan UM:lle kuuluva asia. Ovatko he tietoisia tällaisesta toiminnasta?

Ei siinä mitään, jos ulkomailta tuodaan opiskelijoita Suomeen. Nyt tässä tapauksessa on kyse alaikäisistä koululaisista, ja vastuu tällaisesta porukasta on äärimmäisen tärkeä. Kuka sen vastuun ottaa? Muistakaa, että on kyse alaikäisistä lapsista ja vastuu on suuri.

Kokonaisuutena tässä projektissa on enemmän selvitettäviä kysymyksiä kuin vastauksia. Jo se, että asiaan liittyvät esityslistan liitteet (sopimus ja kululaskelma) olivat salaisia, herättää ihmetystä. Jotakin salattavaa siinä oli.

Charles Nyberg

Virolahden kunnanvaltuutettu (ps)