Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Lukion suhteen eletään nyt ratkaisujen aikoja

Pystytäänkö Virolahden lukio säilyttämään toimintakykyisenä myös tulevaisuudessa? Tämä on kysymys, jonka ratkaisemiseksi Virolahdella on lähdetty nyt etsimään keinoja. Viime päivinä

Pystytäänkö Virolahden lukio säilyttämään toimintakykyisenä myös tulevaisuudessa? Tämä on kysymys, jonka ratkaisemiseksi Virolahdella on lähdetty nyt etsimään keinoja. Viime päivinä sosiaalisessa mediassa on käyty vilkasta keskustelua puolesta ja vastaan, kun kysymys on ollut uzbekistanilaisten opiskelijoiden ottamisesta lukioon.

Sivistyslautakunnalle tuotiin tiistai-illan kokoukseen ainoana asiana eteen kysymys, solmiiko Virolahden kunta sopimuksen ulkomaalaisia opiskelijoita Suomeen välittävän Finest Future Oy:n kanssa 20 uzbekistanilaisen nuoren sijoittamisesta Virolahden lukioon tämän vuoden elokuusta alkaen.

Pohjatyötä tehnyt rehtori Jukka Taipale korostaa, ettei kunnalle ole tulossa opiskelijoista lisäkuluja, vaan opiskelijoiden kulut korvataan valtionosuuksista, joita opiskelijoista saadaan. Taipaleen mukaan tätä kautta löytyisi keino saada kaivattuja lisäopiskelijoita Virojoelle turvaamaan lukion tulevaisuus, kun omien kylien ikäluokat pienenevät vuosi vuodelta.

Aivan ensimmäinen ajatus tämä ei opiskelijapohjan laajentamisen suhteen ole. Muutama vuosi sitten lukiosta kaavailtiin hevosurheilupainotteista koulua, joka olisi tehnyt laajaa yhteistyötä Harjun Oppimiskeskuksen ja Etelä-Kymenlaakson Urheiluakatemian kanssa. Tämä hanke ei lähtenyt kovin hyvin liikkeelle.

Uudessa yhteistyökuviossa on vielä paljon kysymysmerkkejä. Kyseinen Finest Future Oy on viime syksynä perustettu yritys ja koko hanke putkahti esiin vasta joulun alla pidetyssä rehtoreiden seminaarissa. Opiskelijoita kaivataan, mutta ollaanko nyt liikkeellä järkevällä pohjalla, se herättää vielä ymmärrettävästi epäilyjä.