Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Koronarokotukset vihdoin käyntiin

Kaakon kaksikossa päästään rokottamaan koronaa vastaan ensi viikolla. Kysymys on ensimmäisessä vaiheessa vanhustenhoitoyksiköistä Kunilasta ja Villinrannasta. Rokotteen saavat hoivakotien asukkaat

Kaakon kaksikossa päästään rokottamaan koronaa vastaan ensi viikolla. Kysymys on ensimmäisessä vaiheessa vanhustenhoitoyksiköistä Kunilasta ja Villinrannasta. Rokotteen saavat hoivakotien asukkaat ja henkilökunta. Rokotuspäiviksi on varattu tiistai ja torstai.

Kymsote kertoi viime perjantaina, että sen alueella oli annettu hieman yli tuhat koronarokotetta. Kaikki saadut rokotteet on siis annettu ja uusia rokotteita odotellaan. Kymsoten arvioiden mukaan rokotteita saapuu alueelle tuhannesta kahteen tuhanteen joka viikko ja toimitusmäärät vahvistuvat kahdeksi viikoksi kerrallaan. Toinen puoli saaduista rokotteista jätetään säilöön toista annosta varten.

Tämä tarkoittaa sitä, että noilla rokotemäärillä Kymsote ei pysty lyömään lukkoon kovin kauaskantoisia rokotussuunnitelmia. Sama ongelma on muuallakin maassa ja rokotteiden antaminen sujuu verkkaisesti. Tätä on valtakunnan tasolla myös kovasti arvosteltu ja hallitusta on vaadittu ripeämpiin toimiin. Arviot siitä, että koko väestö olisi rokotettu kesään mennessä, heittävät tällä vauhdilla häränpyllyä. Nyt puhutaan, että väestö olisi rokotettu ehkä vuoden loppuun mennessä.

Verkkainen rokotustahti tarkoittaa sitä, että suomalaisten on jaksettava elää koronarajoitusten kanssa vielä pitkään. Terveydenhuollon ammattilaiset ovat muistutelleet myös siitä, että rokotuksetkaan eivät yksin riitä taistelussa koronaa vastaan, vaan lisäksi tarvitaan muita torjuntakeinoja.

Tuorein tapa on maskisuositusten laajentaminen koskemaan kaikkia yli 12-vuotiaita. Suositus on lähtöisin Maailman terveysjärjestö WHO:lta.