Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Suomalaiset osaavat tarvittaessa auttaa

Poikkeuksellinen vuosi on kuluttanut poikkeuksellisella tavalla kansalaisia auttavia järjestöjä. Eikä epävarmuus tähän lopu, sillä kuntien kiristyvä talous ja muun muassa

Poikkeuksellinen vuosi on kuluttanut poikkeuksellisella tavalla kansalaisia auttavia järjestöjä. Eikä epävarmuus tähän lopu, sillä kuntien kiristyvä talous ja muun muassa Veikkaus Oy:n hiipuva rahanjako näkyvät niin, että apua jakavat järjestöt ovat entistä ahtaammalla. Samaan aikaan onneksi monet suomalaiset ovat tulleet hätiin ja lahjoittaneet rahaa tai muuta apua vähävaraisille ja heikko-osaisimmille.

Hätäavun kasvava tarve on näkynyt tänä vuonna niin seurakuntien diakoniatoiminnassa kuin leipäjonoissakin eri puolilla maata. Tuhannet suomalaiset ovat joutuneet turvautumaan avustusorganisaatioihin, kun omat työt ovat keskeytyneet osittain tai kokonaan koronapandemian aikana.

Kunnat ovat avustaneet paikallisia yrittäjiä helpottamalla näiden vuokria tai jakamalla avustuksia. Avustuksia on myönnetty niin valtion varoista kuin kuntien omilla päätöksilläkin. Nyt syksyllä avustuksia on myönnetty muun muassa Cursor Oy:n kautta.

Paljon vähemmälle huomiolle korona-aikana ovat jääneet kuitenkin ne lukuisat järjestöt, jotka pyrkivät helpottamaan hädänalaisten ihmisten elämää. Pelastakaa Lapset ry ja monet muut tahot ovat tänä vuonna olleet entistä lujemmalla, kun uusia avuntarvitsijoita on ilmaantunut. Samaan aikaan järjestöjen mahdollisuuksia myöntää ja jakaa avustuksia ollaan heikentämässä.

Kaikille suomalaisille pitää kuitenkin nostaa hattua – jälleen kerran – siitä, että kun hätä on suurin, silloin apuunkin tullaan. Suomalaisten omista kukkaroistaan maksamilla lahjoituksilla on jo tähän mennessä pelastettu paljon. Valitettavasti apua tullaan kuitenkin tarvitsemaan myös jatkossa.