Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Tavoitteena rajata epidemia ja palata perustasolle

Kymsote kertoi tiistaina uusista koronapandemiaa koskevista rajoituksista. Pandemia on edennyt Kymenlaaksossa kolmiportaisella asteikolla mitattuna vakavimpaan eli leviämisvaiheeseen. Rajoitukset ovat välttämättömiä,

Kymsote kertoi tiistaina uusista koronapandemiaa koskevista rajoituksista. Pandemia on edennyt Kymenlaaksossa kolmiportaisella asteikolla mitattuna vakavimpaan eli leviämisvaiheeseen. Rajoitukset ovat välttämättömiä, ja vaikka niiden osalta puhutaan suosituksista, niitä on syytä meidän kaikkien noudattaa.

Kymsote järjesti tiistaina laajan tiedotustilaisuuden, jossa se esitteli maakunnallisen koronakoordinaatioryhmän päätöksiä tiukennetuista suosituksista ja rajoituksista. Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa korosti tilanteen vakavuutta. Maakunta on siirtynyt vaikeaan leviämisvaiheeseen, jossa on tehtävä kaikki mahdollinen, että palaaminen kesällä nähtyyn perustasoon on mahdollista.

Kysymys on nyt kolmen viikon jaksosta. Uudet rajoitukset tulivat voimaan keskiviikkona ja ne jatkuvat aivan joulun alle. Tavoitteena on, että joulua ja uutta vuotta voitaisiin vastaanottaa huojentuneimmin mielin. Kolme viikkoa me jokainen kyllä jaksamme punnertaa tämän yhteisen asian puolesta.

Kymsoten esittelemä keinovalikoima ei sinänsä sisällä mitään uutta. Siellä on mukana kaikki keväällä jo nähdyt toimenpiteet täydellisiä sulkuja lukuun ottamatta. Suomi on näillä rajoittavilla toimilla saanut hyviä tuloksia aikaiseksi ja niin saa nytkin.

Samaan aikaan Kymsote kertoi, että valmiudet aloittaa väestön rokottaminen on hyvä. Kuitenkin on muistettava, että ennen kuin rokotteet ovat jakelussa ja ne on kaikille väestönosille annettu, on ensi vuotta eletty jo pitkän matkaa. Siksi nyt pitää olla vielä kärsivällinen ja noudattaa annettuja ohjeita viimeisen päälle hyvin.