Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Verotietojen julkaisemisesta

Taas on julkaistu suurituloisten ansiot ja verotiedot vuodelta 2019. Tosin 4000 heistä on ennakkoon kieltänyt julkaisun, jonka ymmärrän oikein hyvin.

Taas on julkaistu suurituloisten ansiot ja verotiedot vuodelta 2019. Tosin 4000 heistä on ennakkoon kieltänyt julkaisun, jonka ymmärrän oikein hyvin.

Miksi meidän täytyy saada tietää kenenkään ansioita ja maksamiaan veroja? Tyydyttääkö se tirkistelynhaluamme? Onko tiedoista jotain hyötyä kenellekään?

Pääministeri Sanna Marin uutisoi, että tiedot ovat julkista tietoa ja jokaisen saatavilla, mutta haluaisin tietää, miksi?

Mielestäni tietoja voisi verrata terveystietoihin. Ne on salassapidettävää tietoa, eikä varmasti monikaan haluaisi niitä levitellä koko kansan reposteltaviksi.

Pääministeri Marin jopa ehdotti, että kaikkien tiedot tulotasosta riippumatta tulisi julkistaa. Näin halutaan seurata tulonjakoa ja palkkatasa-arvoa kansalaisten keskuudessa.

Ymmärtäisin, jos julkistetaan tietoja, kuinka paljon yritykset ovat työllistäneet ja palkanneet uusia työntekijöitä, se olisi paljon olennaisempi tieto.

Me tarvitsemme yrityksiä, kaiken kokoisia yrityksiä, sillä niiden maksamilla veroilla mahdollistetaan tarvitsemamme palvelut kaikille, kuten myös palkansaajien maksamilla veroilla.

Palkkatyöllä tässä maassa ei miljonääriksi tulla, ei ainakaan helposti. Yhteiskuntamme ei kannusta riittävästi yrittäjyyteen ja monet jopa pelkäävät riskiä joka siihen liittyy.

Vuosittaiset tulo- ja verotiedot kaiketi saavat haaveilemaan…miksen minäkin voisi olla yksi heidän joukossaan?

Aila Korpela

Miehikkälä