Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Siltakiista ratkesi parhain päin

Kaakkois-Suomen ely-keskus kertoi maanantaina, että Virolahden Kiiskijärven nykyinen huonokuntoinen puusilta korvataan uudella betonisillalla vuonna 2022. Näin pitkään jatkunut kiista Kurkelantien

Kaakkois-Suomen ely-keskus kertoi maanantaina, että Virolahden Kiiskijärven nykyinen huonokuntoinen puusilta korvataan uudella betonisillalla vuonna 2022. Näin pitkään jatkunut kiista Kurkelantien kulkuyhteyksistä on saamassa paikallisten asukkaiden näkökulmasta myönteisen ratkaisun.

Kiiskijärven sillasta on väännetty kättä puolenkymmentä vuotta. Tilanne alkoi kehittyä ja elää sen jälkeen, kun sillan todettiin olevan niin huonossa kunnossa, että se ei kestä enää mahdollisesti raskaita ajoneuvoja ja niinpä sinne asetettiin painorajoitus, jota vielä myöhemmin alennettiin.

Kaakkois-Suomen ely-keskus on tehnyt sillan korvaamisesta useampia vaihtoehtoja, joissa lopulta päädyttiin kokonaan toisenlaiseen ratkaisuun: uutta siltaa ei rakenneta ja tieyhteys säilytetään rakentamalla kiertotie järven pohjoispuolitse.

Ajatuksena oli, että kiertotien osuus olisi yksityistietä, kun muuten tie on valtion ylläpitämä maantie 14754. Tämä ajatus sai paikallisissa asukkaissa tyrmäävän vastaanoton, mutta kovasti näytti siltä, ettei ely-keskus päätöksessään taivu suuntaan tai toiseen.

Kuitenkin suunnitelmien tarkennuttua myös kiertotien rakentaminen todettiin lähes yhtä kalliiksi ratkaisuksi kuin uuden sillan rakentaminen. Niinpä asiaa lähdettiin pohtimaan uudelleen.

Siltakysymyksen ongelmana on ollut koko ajan raha tai pikemminkin sen puute. Nyt siihenkin löytyi sitten ratkaisu Väyläviraston ylläpitämästä siltarahastosta. Väylävirasto maksaa uuden 1,4 miljoonaa euroa maksavan sillan sitä kautta.