Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuulimyllyjen maasta: Toinen aalto

Syksy on ruska-aikaa, nyt Lapin ohella myös koko Euroopassa: Suomen iltalehdistö nimesi oranssiksi ja punaiseksi värjäytyvän kartan “koronaruskaksi.” Alkaneen syksyn

Syksy on ruska-aikaa, nyt Lapin ohella myös koko Euroopassa: Suomen iltalehdistö nimesi oranssiksi ja punaiseksi värjäytyvän kartan “koronaruskaksi.”

Alkaneen syksyn myötä tartuntamäärät ovat odotetusti lähteneet taas nousuun, täällä Hollannissa paljolti ainakin nuoremman porukan keskuudessa.

Jos vanhempien ihmisten laittaminen karanteeniin keväällä ei tautia pysäyttänyt, niin ehkä nyt olisi aika kokeilla nuorison sisälle lukitsemista?

Kesälomalla Muurikkalassa korona tuntui melko kaukaiselta pahalta. Välimatkan pitäminen muihin ei tuottanut todellakaan ongelmaa, kaupassa jos katsoi että ei ollut liian lähellä muita, niin olo tuntui aika turvalliselta.

Vaikka voihan se salakavala viruksen hitunen jostain iskeä vaikka miten sitä koettaisi kartella. Parhaansa voi vain omalta osaltaan tehdä välttääkseen, ja muuten sitten vain toivoa parasta.

Tuolloin heinäkuun lopussa Hollanti oli vielä “vihreä maa” ilman matkustusrajoituksia, mutta eipä siinä kauaa mennyt kun väri kartalla tummui ensin oranssiksi, ja myöhemmin vielä punaiseksi uuden liikennevalomallin mukaisesti.

Nyt jos Suomeen matkustaisi, olisi edessä karanteeni.

Jos jotain hyvää matkustamisessa poikkeusolojen aikana, niin kuria ja järjestystä on toimintaan tullut ja sen soisi jäävän pysyväksi!

Lentokone täytettiin järjestyksessä perältä ja purettiin edestä, kaikki odottivat mallikkaasti vuoroaan, eikä tyypillistä aiempaa hysteeristä säntäilyä ja tunkemista ollut.

Kasvomaskiahan piti käyttää niin lentokentällä kuin lentokoneessakin, mutta maskiin on jo alkanut tottua ja ne kuuluvat jo olkalaukun normaaliin vakiovarustukseen.

Mielenkiintoista sinänsä oli, että kumpaankaan maahan saapuessa ei mitään kontrolleja ollut. Kukaan ei kysellyt että mistä maasta olet tulossa ja minne menossa, vain infotauluilla oli ohjeita että jos tunnet oireita niin hakeudu testattavaksi.

Kun loma loppui, Helsingissä lennon lähtöportilla vastaavasti sitten tarkistettiin passi ja kysyttiin, että miksi olet juuri nyt matkustamassa Hollantiin?

Tuli siinä hetken tunne, että olipa hyvä kysymys.