Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Siltaongelma ei vieläkään ratkennut

Kaakkois-Suomen ely-keskus lähestyi vielä kertaalleen Virolahden kuntaa tarkoituksenaan, että kunta osallistuisi sittenkin Kiiskijärven uuden sillan rakentamiseen. Eipä osallistu, mutta se

Kaakkois-Suomen ely-keskus lähestyi vielä kertaalleen Virolahden kuntaa tarkoituksenaan, että kunta osallistuisi sittenkin Kiiskijärven uuden sillan rakentamiseen. Eipä osallistu, mutta se ely-keskuksessa tosin tiedettiinkin. Ainaisessa rahapulassa kituva valtio yrittää vetää kuntia mukaan tienpitoon, vaikka tässäkin tapauksessa vastuu korvaavan järjestelyn rakentamisesta on selkeästi valtiolla itsellään.

Ely-keskus linjasi aiemmin, että Kiiskijärven vanhan puusillan korvaaminen tulee tapahtumaan järven pohjoispään kautta rakennettavalla kiertotiellä. Kuitenkin suunnitelmien tarkentuessa – ja vastustavien mielipiteiden lisääntyessä – tilanne on muuttunut.

Nyt ely-keskus laskee, että korvaavan tien ja uuden sillan välinen kustannusero on “vain” 200 000 euroa. Tällä summalla ely-keskus olisi halunnut Virolahden kunnan mukaan hankkeeseen. Kunnanhallitus päätti maanantaina odotetusti, ettei kunta lähde rahoittamaan valtion ylläpitämiä tiehankkeita.

Kiiskijärven eli Kurkelantien sillan korvaaminen uudella yhteydellä tai sillalla on ely-keskukselle selvästi kiusallinen hanke. Rahoitustarve on luokaltaan reippaasti yli miljoonan, mutta samaan aikaan tien käyttöaste on hyvin alhainen. Vähiä miljoonia ei haluta upottaa jonnekin kauaksi, siksi tiejärjestelyjen muuttaminen olisi ely-keskukselle parempi vaihtoehto.

Jotakin kuitenkin on tehtävä ja pian. Tuore raportti puusillan kunnosta kertoo karua kieltään, ettei silta tule kestämään nykyistäkään liikennettä kuin korkeintaan vuoden-pari. Ehkä ei sitäkään. Valtion on itse tiensä tai siltansa rakennettava, vastuusta ei eroon pääse edes kiertoteitse.