Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Lasten koulutie nyt entistä mutkikkaampi

Kuten Suur-Miehikkälän koulun alkuun valmistautuvassa Harjun perheessä tiedetään, ensi viikolla alkava koulutie saattaa olla pienille ja vähän isommillekin koululaisille aikaisempaa

Kuten Suur-Miehikkälän koulun alkuun valmistautuvassa Harjun perheessä tiedetään, ensi viikolla alkava koulutie saattaa olla pienille ja vähän isommillekin koululaisille aikaisempaa mutkikkaampi. Korona on yhä keskuudessamme, vaikka kesä on Suomessa saatu elää suhteellisen vakaissa olosuhteissa.

Harjun perheen kuopus Hertta Harju elää perheensä kanssa samanlaisessa pienessä jännityksessä kuin muutkin koululaisten perheet. Vaikka nyt näyttääkin ihan hyvältä, voi paluu kevään kaltaiseen etäopetukseenkin olla vielä edessä.

Lähiopetusta kaivattiin loppukeväällä ja parin viimeisen viikon ajan sitä myös toteutettiin. Tuossa vaiheessa ensimmäinen korona-aalto oli Suomessa hyvin rauhoittumassa, eikä paluu lähiopetukseen tuonut silloin uusia näkyviä tautiryppäitä. Kesä meni vielä paremmin. Koronaepidemia hiljeni koko maassa lähelle nollarajaa.

Kuitenkin viime viikkoina rajoitusten purkamisen myötä uusia tartuntoja on jälleen alkanut esiintyä. Suurempien joukkojen kokoontumismahdollisuudet, ravintoloiden avaaminen ja matkustusrajoitusten purkaminen ovat nostelleet otsikoihin uusia koronapiikkejä siellä täällä.

Samaan aikaan on huomattu, etteivät ihmiset jaksa välittää turvaetäisyyksistä tai muista varotoimista samalla tavalla kuin pandemian alkumetreillä.

Nämä ovat kaikki asioita, joihin on nyt paneuduttava suurella pieteetillä. Erityisesti koulujen alkaminen lähiopetuksella voi olla yksi riskitekijä koko epidemian leviämisen suhteen.

Toivottavaa on, että pienet koululaiset saavat kuitenkin käydä lukuvuotensa normaalisti omissa kouluissaan, eikä erityistoimia tarvita.