Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Pojat on poikia?

Viime kesät täällä Virojoella ovat menneet mopojen pärinää kuullen ja kuunnellen. Toivoisin asiantilaan muutosta rauhallisempaan suuntaan. Kärsimykselläkin on rajansa. Ajattelen

Viime kesät täällä Virojoella ovat menneet mopojen pärinää kuullen ja kuunnellen. Toivoisin asiantilaan muutosta rauhallisempaan suuntaan. Kärsimykselläkin on rajansa. Ajattelen teitä, jotka asutte kylän keskustassa ja häiritsevän äänen kantaman päässä. En kirjoita tätä tuomitakseni tai syyllistääkseni. Vetoan vain nuorisoon: jotain rajaa! Mutta vetoan myös kunta- ja seurakuntapäättäjiin näin lehden välityksellä. Koskeehan asia monia paikallisia asukkaita. Tiedän kunnan ja seurakunnankin rajalliset resurssit mitä nuorisotyöhön tulee. Urheiluseuroista ja yhdistyksistä puhumattakaan. Siitä olemme lukeneetkin jo lehden sivuilla. Tietysti on muistettava että me olemme seurakunta, yhdessä. Mutta jos resurssien vähyyttä valitetaan eikö niitä pitäisi lisätä? Nuorisoon satsaaminen ei mene hukkaan. Mietin sitäkin, että kun nuorten ainoa oma paikka, Pleissi on ollut suljettuna kuukausien ajan, minne sitten mennä? Kaikki eivät harrasta frisbeen heittelyä. Edellisen johdosta esitän seuraavaa. 1. Pidetään Pleissi avoinna vuoden ympäri – myös kesällä – eiköhän vapaaehtoisia löydy järjestystä valvomaan ja nuorten kanssa juttelemaan? Tai sitten palkataan vaikka yksi nuori aikuinen tähän työhön. 2. Seurakunnan Lypsyniemen leirikeskus sijaitsee vain 5 km:n päässä Virojoelta. Sinne pääsee mopolla! Ketä varten paikka on aikoinaan hankittu ja rakennettu? Eikö juuri nuoria varten. Siis nyt sinne toimintaa. Lupaan itsekin joskus tulla katsomaan miten homma lähtee käyntiin. Vielä itse asiasta. Kun omat nuoremme kävivät eräänä iltana jututtamassa nuoria koulun parkkipaikalla, he saivat hyvän vastaanoton. Kuuntelevia ja fiksuja nuoria. He tarvitsevatkin nyt juuri kuuntelijoita ja rakentavia ehdotuksia tekeviä aikuisia. Riittäisikö meillä rakkautta myös näitä tulevia kansakunnan toivoja kohtaan? Pojat on poikia -sanonta on aika kulunut. Siihenkään ei voi vedota loputtomiin. Nyt on aika ryhdistäytyä niin nuorison kuin meidän aikuisten. Asiasta on puhuttu ja kirjoitettu jo niin kauan, että toivoisin että asialle lopulta tehtäisiin jotakin. Lopuksi lainaus Panu Rajalan uudesta kirjasta kansallisrunoilijamme J.L.Runebergin elämästä ja hurjasta nuoruudesta ”Vaasan koulussa” 1810-luvulla: – Koulun satakunta oppilasta muodostivat melko villin joukko-osaston. Runeberg muistelee poikien kolttosia, että ”leikki oli välistä liika totista, totisuus liika uhmamielinen. Koulupoikien tempaukset ylittivät lain ja järjestyksen rajat ja siinä liika paljon katsottiin omaa iloa eikä ollenkaan toisten rauhaa.” – Olisiko katumuksen ja uuden alun paikka? Armollisesti, Jarmo Uotila, eläkerovasti Virojoelta.