Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Kunnat askel kerrallaan kohti normaalia

Sekä Virolahden että Miehikkälän kunnanvaltuustot kokoontuivat maanantaina ensimmäistä kertaa avoimin ovin koronaepidemian puhkeamisen jälkeen. Kokouspaikka sen sijaan säilyi molemmissa kunnissa

Sekä Virolahden että Miehikkälän kunnanvaltuustot kokoontuivat maanantaina ensimmäistä kertaa avoimin ovin koronaepidemian puhkeamisen jälkeen. Kokouspaikka sen sijaan säilyi molemmissa kunnissa kouluilla, joissa pystytään järjestämään paremmat turvavälit.

Kunnat ovat siis askel kerrallaan palaamassa kohti normaalia toimintaansa. Näinhän on tapahtunut jo toukokuun puolivälistä lähtien. Ensin koulut siirtyivät lähiopetukseen ja kesäkuun alussa museot sekä kirjastot avautuivat yleisölle.

Henkilöstöä on molemmissa kunnissa edelleen etätöissä, mutta pikku hiljaa – viimeistään lomien jälkeen – ihmiset tulevat palailemaan työpaikoilleen, jos koronan toista aaltoa tai muuta vastaavaa häiriötä ei sitten tule.

Tämän kuun alkupuolella valtioneuvosto tiedotti, että kaikki yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ovat edelleen kiellettyjä. Asia täsmentyi kuitenkin niin, että enintään 500 henkilön tilaisuuksia voidaan järjestää, kun annettuja ohjeita ja asetuksia noudatetaan. Senkin jälkeen tätä kohtaa on vielä vatvottu, koska monet urheilutapahtumat keräävät enemmän kuin 500 henkilöä katsomoihin.

Kaakon kaksikossa kaikki kesän suuret yleisötapahtumat päätettiin kuitenkin jo perua aikaisemmin keväällä, joten mitään mittavan luokan kokoontumisia kulmille ei ole näin ollen näköpiirissä tällä kesäkaudella.

Kun museot avasivat ovensa, yksittäisiä matkailijoita ja kävijöitä ilmaantui niihin nopeasti. Tänä kesänä massaliikehdintää tuskin nähdään niissäkään, vaikka kotimaan matkailun kehittyminen sinänsä on tämän kauden seuratuimpia asioita.