Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Green Belt etenee koronasta huolimatta

Green Belt -keskuksen suunnittelu Virolahden Bunkkerimuseolle etenee. Hanketta on nyt viety eteenpäin vuoden verran. Matkalla on tullut vastoinkäymisiä muutenkin kuin

Green Belt -keskuksen suunnittelu Virolahden Bunkkerimuseolle etenee. Hanketta on nyt viety eteenpäin vuoden verran. Matkalla on tullut vastoinkäymisiä muutenkin kuin koronaepidemia muodossa. Silti hankkeen toteutumiseen uskotaan.

Virolahden kannalta hankkeen mielenkiintoisin osuus on juuri Green Belt -keskuksen rakentaminen Bunkkerimuseon yhteyteen. Keskus on talven aikana saanut konkreettisen muodon, kun siitä on saatu ensimmäiset havainnekuvat valmiiksi.

Keskuksen on valmistuttuaan määrä tarjota uudenlaisia mahdollisuuksia kaikille luonnosta kiinnostuneille. Sitä voidaan hyödyntää luonto- ja ympäristöaiheisessa oppimisessa, koulutuksessa ja muissa aktiviteeteissa teknologian ja virtuaalitodellisuuden välityksellä.

Tavoitteena on lisätä myös lähialuematkailua, jos vastaava keskus saadaan aikaiseksi itärajan taakse Johannekseen. Venäjän puolella on kuitenkin nähty isoja vastoinkäymisiä ja siellä hanketta on jouduttu määrittelemään uudelleen. Johannes on näillä näkymin nyt saamassa avukseen Leningradin alueen teollisuus- ja kauppakamari Loccin, mikä voi edesauttaa keskuksen toteutumista siellä.

Tärkeänä yhteistyökumppanina Metsähallituksella on suuri rooli Green Beltin toteutumisessa. Metsähallitus työstääkin parhaillaan virtuaalisia esityksiä Itäisen Suomenlahden kansallispuistosta Lieksan Kolille. Nämäkin esitykset nähdään aikanaan Virolahdella.

Green Belt on hyvä hanke, jolle on syytä toivottaa menestystä. Mutta kuten vanhastaan tiedämme, itärajan takana tapahtuviin kehitystoimiin ei ole syytä luottaa liikaa.