Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Malttia ja paikallisten tukemista tarvitaan

Uudenmaan rajan aukaiseminen on jo tuonut kesäasukkaita pääkaupunkiseudulta myös Virolahden, Miehikkälän ja Ylämaan mökeille, vaikka valtioneuvosto esitti hyvin painokkaasti, ettei

Uudenmaan rajan aukaiseminen on jo tuonut kesäasukkaita pääkaupunkiseudulta myös Virolahden, Miehikkälän ja Ylämaan mökeille, vaikka valtioneuvosto esitti hyvin painokkaasti, ettei nyt ole vielä mökkeilyn aika. Ihmisiä ei kuitenkaan pidä nyt lokeroida kahteen koriin.

Uusmaalaiset kesämökkiläiset ovat normaaliaikoina varsin tervetulleita, koska he myös käyttävät paikallisia palveluja ja luovat sitä kautta hyvinvointia mökkipitäjiin. Nyt keskustelupalstoilla on ollut havaittavissa selvää syyllistämistä näitä ihmisiä kohtaan. Ajatellaan ehkä liian yksioikoisesti, että sieltä se koronakin tulee heidän mukanaan.

On tietenkin totta, että riski epidemian leviämiseen kasvaa, kun liike eri paikkakuntien välillä lisääntyy, mutta mikään automaatio se ei ole. Uudeltamaalta tulevien mökkiläisten on tässä vaiheessa tärkeää noudattaa hyvää itsekuria ja pysytellä mahdollisuuksien mukaan mökeillään tai lähiympäristössä. Ja jos ihminen tuntee itsensä vähänkin sairaaksi, silloin on syytä pysyä kotona.

On muistettava, että kaikki kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa, joten esimerkiksi tapahtumien kautta epidemia ei edelleenkään laajene. Kesäasukkaita ei siis nähdä turuilla ja toreilla normaaliin tapaan.

Monet paikalliset yrittäjät ovat nyt ihmeissään, miten selvitä korona-ajan yli. Kesäasukkaita tarvitaan jatkossa yhä enemmän tämän vajeen paikkaamiseen. Myös muuten on syytä suosia nyt ostamista paikallisista liikkeistä ja paikallisten palveluiden käyttämistä. Vaikka sitten ostamalla lahjakortteja, jotka voi käyttää myöhemmin.