Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Miehikkälästä kotikunnalle hyvä arvosana

Melko korkeaksi muodostui miehikkäläläisten arvosana kotikunnastaan tai kesäkunnastaan, kun heiltä joulu-tammikuussa kyseltiin tyytyväisyyttä kuntaa kohtaan. Kouluarvosanaksi muodostui hyvä 8, ja

Melko korkeaksi muodostui miehikkäläläisten arvosana kotikunnastaan tai kesäkunnastaan, kun heiltä joulu-tammikuussa kyseltiin tyytyväisyyttä kuntaa kohtaan.

Kouluarvosanaksi muodostui hyvä 8, ja aivan tarkasti laskettuna keskiarvoksi saatiin 8,13. Erityisen tyytyväisiä kuntalaiset ovat terveyspalveluihin, joskin samassa yhteydessä tuli esille suuri huoli niiden ja muidenkin palveluiden säilymisestä. Kuntalaisia ja vapaa-ajan asukkaita huolettaa myös väestön väheneminen.

Terveyspalvelujen osalta Miehikkälä on toistaiseksi säilynyt monia muita kaltaisiaan pikkukuntia paremmassa asemassa. Oma terveysasema on tarjonnut peruspalvelut, eikä jonottaa ole juurikaan tarvinnut. Tilanne on kuitenkin jossain määrin muuttumassa tämän vuoden jälkeen. Kymsote on linjannut, että Kaakon kaksikkoon jää yksi sote-keskus ja sen sijaintipaikka on Virolahti.

Väestön väheneminen on huolenaihe paitsi kuntalaisten myös kuntapäättäjien keskuudessa. Sinänsä tähän asiaan tarttuminen näin kuntalaiskyselyn vastausten muodossa ei siis ole millään tavalla yllättävää.

Valitettavasti sitä viisastenkiveä ei vielä ole löytynyt, joka kertoisi miten tahti saataisiin muuttumaan. Ikääntyvä väestö ei tuota uusia kuntalaisia, joten kuntaan pitäisi saada reilusti uusia asukkaita ja se ei taas ole millään tavalla helppo yhtälö. Viime vuonna Miehikkälässä syntyi kolme lasta.

Miehikkälä-kyselyyn vastasi 345 kuntalaista, vapaa-ajan asukasta, yrittäjää ja matkailijaa, eli otos on yllättävänkin hyvä. Kuntapäättäjien on nyt pohdittava, miten kyselyn tuloksia voidaan parhaiten hyödyntää.