Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Tiedottamisen merkitys korostuu kriiseissä

Kun Miehikkälän terveysasema päätettiin viime maanantaina sulkea siellä edellispäivänä ilmenneen koronavirustapauksen takia, Kymsote ja aseman toimintaa hoitava Terveystalo tulivat nopeasti

Kun Miehikkälän terveysasema päätettiin viime maanantaina sulkea siellä edellispäivänä ilmenneen koronavirustapauksen takia, Kymsote ja aseman toimintaa hoitava Terveystalo tulivat nopeasti asian kanssa ulos. Vai tulivatko sittenkään nopeasti?

Ainakaan yhtä tahoa ei muistettu: laboratoriopalvelut Kaakon kaksikossa tuottava Huslab jäi asiassa informoimatta ja niinpä laboratorion näytteenotto sujui normaalin maanantaipäivän tavoin, ainakin alkupäivän ajan. Kysymyksessä oli vakava kömmähdys.

Vastausta ei vielä ole saatu myöskään siihen, miksi terveysaseman toiminta jatkui puolisentoista viikkoa sen jälkeen, kun (ilmeisesti) kyseinen työntekijä oli jäänyt pois töistä sairauden takia. Tätä asiaa ei kukaan tunnu haluavan suoraan kertoa.

Tällaisen johtopäätöksen voi tehdä kuitenkin siitä, että taudin altistumispäiviksi on määritelty 16.-18. maaliskuuta. Sen jälkeen altistuminen ei kuulemma ole ollut mahdollista, joten kyseinen työntekijäkään ei liene ollut työpaikallaan.

Niin tai näin, tiedottaminen ja toimenpiteet tässä tapauksessa niin terveysaseman sisäisesti kuin kuntalaistenkin suuntaan on ollut ontuvaa.

Tiedottamisen merkitys korostuu aina kriisitilanteissa. Koronaepidemia on viime sotien jälkeisistä kriiseistä pahin. Siksi tiedottamiseenkin on syytä suhtautua sen vaatimalla vakavuudella.

Kaakon kaksikon kunnissa tiedottaminen on otettu heti alkumetreistä saakka nimenomaan vakavasti. Johto- ja valmiusryhmä seuraavat nyt tarkoin valtioneuvoston linjauksia ja kuntien omat toimenpiteet tehdään niiden mukaan. Ja heti perään siitä seuraa tiedotus kuntalaisille. Hyvä niin.