Yläkoulut palaavat lähiopetukseen ensi maanantaina – maskin käytöstä vahva suositus koulupäivän aikana

Miehikkälän ja Virolahden kunnat noudattelevat Kymsoten, THL:n ja aluehallintoviraston antamia rajoituksia ja suosituksia koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Kaakon kaksikon johtoryhmä totesi,

Voimassa olevat rajoitukset koskevat muun muassa museoiden kävijämääriä.

KK

Miehikkälän ja Virolahden kunnat noudattelevat Kymsoten, THL:n ja aluehallintoviraston antamia rajoituksia ja suosituksia koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Kaakon kaksikon johtoryhmä totesi, että rajoitukset 29.3.-18.4. välisenä aikana ovat voimassa myös Virolahdella ja Miehikkälässä.

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että yläkouluissa palataan lähiopetukseen ensi maanantaista alkaen. Yläkoulujen oppilaille ja kuudesluokkalaisille suositellaan vahvasti maskin käyttöä koulupäivän ja koulukuljetusten ajan.

Virolahden lukio jatkaa etäopetuksessa 18.4. asti, kuitenkin mahdollistaen välttämättömän lähiopetuksen. Lukiolaisille järjestetään noudettava kouluruoka. Lukion lähiopetukseen palaamista suunnitellaan 19.4.2021 alkavaksi, huomioiden koronakoordinaatioryhmän suositukset.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä kaikki yli 6 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kielletty maaliskuun loppuun asti. Huhtikuun osalta Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee määräystä. Kunnat tiedottavat määräyksestä sen valmistuttua.

Miehikkälän ja Virolahden sisäliikuntapaikat ovat suljettuina vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien lasten osalta. Yksityisten liikunta- ja urheilupaikkojen sulkemista suositellaan edelleen, jos sitä ei ole vielä tehty.

Aikuisten ja vuonna 2007 tai sitä ennen syntyneiden nuorten ryhmäharrastustoiminta suositellaan toteutettavan etämuotoisena. Ammattilais- ja huippu-urheilun harjoitustoiminta turvataan tietyin edellytyksin.

Vuoden 2007 jälkeen syntyneiden osalta harrastustoimintaa voidaan jatkaa sisä- ja ulkotiloissa, jos tosiasiallisista turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta voidaan huolehtia. Ryhmän enimmäiskoko on 10 henkilöä mukaan lukien ohjaajat. Liikuntaryhmiä- ja paikkoja koordinoi Kaakon kaksikon liikuntatoimi, johon voi olla yhteydessä salivuorojen osalta.

Nuorisotalot, Kiwi, Pleissi sekä Klamilan nuortentalo pysyvät suljettuina. Nuorisopalveluita tarjotaan verkossa. Yksittäiset välttämättömät asiakaskohtaamiset ovat mahdollisia sisätiloissa noudattamalla turvavälejä ja käyttämällä maskeja.

Kulttuuritilat ja kirjastot eivät ole käytettävissä tapahtumille. Kirjastojen oleskelutilat, kuten lehtisalit pysyvät suljettuina. Kirjastoissa lainaus- ja palautustoiminta jatkuvat siten, että oleskelu kirjastoissa on enintään 15 minuutia käyntikertaa kohti. Kirjastoauton liikennöinti on edelleen keskeytetty. Virolahden omatoimikirjasto on suljettu.

Salpalinja-museon ja Bunkkerimuseon ovat avoinna siten, että turvavälien noudattaminen on tosiasiallisesti mahdollista.

Kunnat palvelevat asiakkaita puhelimitse ja sähköpostitse. Painavin perusteiden käyntiasiointi on mahdollista erillisellä ajanvarauksella. Kuntien henkilöstö on etätöissä kaikissa sellaisissa tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Vahvat suositukset kasvomaskien käytöstä ovat edelleen voimassa Kymenlaaksossa yli 12-vuotiaille. Kymsote on suositellut alueen työnantajia järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

Kymsote suosittelee myös välttämään kaikkea ei-välttämätöntä matkustamista ulkomaille ja harkitsemaan tarkkaan myös kotimaan matkustamista. Tämän lisäksi Kymsote rajoittanut vierailijoiden pääsyä sairaaloihin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka