Ehtoolliselle pääsee poikkeusoloissakin Miehikkälässä ja Virolahdella

Ehtoolliselle voi osallistua erikoisjärjestelyin Miehikkälän ja Virolahden kirkoissa 28.3. Lähes vuoden kestänyt poikkeusaika on vaikuttanut paljon seurakunnan elämään. Esimerkiksi jumalanpalveluksia

Kirkkoherra Anna Kinnunen Marian kirkon alttarilla.

KK

Ehtoolliselle voi osallistua erikoisjärjestelyin Miehikkälän ja Virolahden kirkoissa 28.3. Lähes vuoden kestänyt poikkeusaika on vaikuttanut paljon seurakunnan elämään. Esimerkiksi jumalanpalveluksia on jouduttu lähettämään pitkiä aikoja vain verkon välityksellä.

– Seurakuntalaiset ovat ottaneet yhteyttä ja toivoneet mahdollisuutta osallistua ehtoolliselle myös tänä poikkeusaikana, kertoo kirkkoherra Anna Kinnunen.

– Monille seurakunnan jäsenille ehtoolliselle osallistuminen on elintärkeä osa kristittynä elämistä. Osalle taas jo kirkossa käyminen lyhyenkin hetken voi olla merkittävää, jatkaa Kinnunen.

Haminan seurakunnassa on maaliskuussa mahdollista osallistua ehtoolliselle kolmena sunnuntaina. Ensimmäinen vietettiin jo 7.3. Haminassa. Seuraava ehtoollinen Marian kirkossa jaetaan 21.3. sekä Miehikkälän ja Virolahden kirkossa on ehtoollinen 28.3.

Ehtoolliselle tullaan välittömästi striimatun messun päätteeksi ja kirkkoon otetaan kerrallaan sisään viisi ihmistä. Striimattu messu alkaa klo 10.00 ja se on katsottavissa seurakunnan Facebook-sivulla. Lähetys päättyy noin klo 11.00 ja ehtoollista jaetaan aina klo 12.00 saakka.

Ehtoolliselle ei ole ilmoittautumista, mutta seurakunta pyytää jokaiselta ehtoolliselle tulevalta yhteystiedot mahdollisia tartunta- ja altistumistilanteita varten. On tärkeää muistaa, että kirkkoon tullaan vain terveenä ja oireettomana. Kirkossa noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja käytetään kasvomaskeja.

– Jos osallistuminen ehtoollisen viettoihin on mahdotonta tai oma jaksaminen on huono, on jokaisen mahdollista pyytää papilta myös yksityistä ehtoollista, rohkaisee kirkkoherra Anna Kinnunen.

MARJA-LEENA TELLA

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka