Kännykkä varastaa turhan usein kuljettajan huomion liikenteessä

Poliisi valvoi tehostetusti turvalaitteitten käyttöä ja kuljettajien tarkkaavaisuutta viime viikolla. Kaakkois-Suomessa tuli ilmi puutteita turvavyön käytössä. Poliisi pysäytti myös ajon

KK

Poliisi valvoi tehostetusti turvalaitteitten käyttöä ja kuljettajien tarkkaavaisuutta viime viikolla. Kaakkois-Suomessa tuli ilmi puutteita turvavyön käytössä. Poliisi pysäytti myös ajon aikana matkapuhelinta käyttäneitä kuljettajia. Kaakkois-Suomen poliisi puuttui viikon aikana 133 kuljettajan matkapuhelimen käyttöön.

– Huolestuttavaa oli havaita, että osa matkapuhelimeen puhuneista autoilijoista oli juuri lähtenyt esimerkiksi kauppojen parkkipaikalta liikenteeseen eivätkä jääneet parkkipaikalle puhumaan puheluaan loppuun, toteaa komisario Jukka Tylli.

Matkapuhelimeen puhumisesta ajon aikana saa 100 euron liikennevirhemaksun. Euroopan komission arvion mukaan tarkkaamattomuus on riskitekijänä 10–30 prosentissa liikenneonnettomuuksista.

Tarkkaamattomuutta oli havaittavissa myös liikennevalojen sekä liikennemerkkien noudattamisessa: poliisi puuttui viikon aikana viiteen punaista päin ajamiseen sekä yhdeksään pakollisen pysähtymisen STOP-merkin noudattamatta jättämiseen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka