Virolahden koronatartuntojen määrä väheni kahdella, mistä on kysymys?

Eilen Virolahden koronatartuntojen määrä väheni kahdella tapauksella. Paikkakunnalla todettuja tapauksia oli vielä viime viikolla merkitty 13, kun nyt merkintä THL:n

KK

Eilen Virolahden koronatartuntojen määrä väheni kahdella tapauksella. Paikkakunnalla todettuja tapauksia oli vielä viime viikolla merkitty 13, kun nyt merkintä THL:n sivuilla on 11. Oliko kyseessä väärä hälytys, vai mistä on kysymys? Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo:

– En osaa vastata täsmällisesti virolahtelaisten koronatartuntamäärän lukujen putoamiseen, mutta pari mahdollista selitystä on. Ensinnäkin rajanäytteenotossa todettuja tartuntoja on voinut virheellisesti kirjautua Virolahden asukkaille, ja virhe on korjattu jälkikäteen. Vääriä hälytyksiä voi myös tulla sitä kautta, että aiemmin koronainfektion sairastanut on mennyt uuteen koronatestiin, esimerkiksi parin kuukauden sisällä sairastamisesta. PCR-testi näyttää usein silloin vielä positiivista tulosta vanhan infektion jäljiltä, ja tieto korjataan pienellä viiveellä tartunnanjäljityksessä.

– Koronatestit ovat myös kehittyneet viime kevään ja kesän aikaisesta tilanteesta niin että epäselviä positiivisia tuloksia ei enää näy, vaan tulos on selkeästi joko negatiivinen tai positiivinen.

Koko Kymenlaakson alueella koronatartuntojen määrä on kuitenkin viime viikolla noussut. Viikonloppuna löytyi Vaalimaan rajatestauksessa monia koronapositiivisia. Osa näistä tartunnoista todettiin Kymenlaaksossa asuvilla henkilöillä. Koko vuoden aikana rajatarkastuksessa on muutama positiivinen testitulos löytynyt myös virolahtelaisilta, mutta määrä on Mäntymaan mukaan pieni.

Koko Kymenlaaksossa viikonlopun aikana todettiin lauantaina kuusi, sunnuntaina viisi ja maanantaina yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla koronatilanne oli menossa rauhallisempaan suuntaan ja viikossa todettiin 11 uutta koronavirustartuntaa. Viime viikon luku nousee viikonloppuna todettujen tartuntojen myötä. Kymenlaaksossa todettiin viime viikolla yhteensä 42 uutta koronavirustartuntaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka