Webinaarin kautta tietoa kanojen omistajille – Haminan maaseutupalvelut järjestää Kanaillan

Haminan maaseutupalvelut järjestää avoimen webinaari-sarjan: Hyvinvoiva kotieläin. Webinaarissa perehdytään harrastusmuotoiseen eläintenpitoon, eläinten tarpeisiin ja hyvinvointiin sekä käydään läpi eläimiä koskevia

Arkistokuva / Vilma Venho

KK

Haminan maaseutupalvelut järjestää avoimen webinaari-sarjan: Hyvinvoiva kotieläin. Webinaarissa perehdytään harrastusmuotoiseen eläintenpitoon, eläinten tarpeisiin ja hyvinvointiin sekä käydään läpi eläimiä koskevia lainsäädännöllisiä vaatimuksia. Kuulijoilla on myös mahdollisuus esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä suoraan asiantuntijoille.

Ensimmäinen webinaarisarjan koulutusilta on keskiviikkona 24.3.2021 kello 17:30 ja illan teemana ovat kanat. Iltaa luotsaa asiantuntija Ari Puuri, Puurin Kanalasta. Puurin Kanala on keskittynyt lattiakanojen kasvatukseen, munien tuotantoon ja markkinointiin Kymenlaaksossa. Lisäksi webinaarissa mukana ovat Haminan kaupungin ympäristötarkastaja sekä maaseutupalveluista maaseutusihteeri.

Luento on suunnattu kanojen pitäjille Hamina, Kotka, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä alueilla.

Kotieläinten suosio harraste- ja lemmikkieläiminä on lisääntynyt viime vuosien aikana runsaasti. Kasvu on huomattu myös Haminan maaseutupalveluissa lisääntyneinä eläintenpidon ja eläinten pitopaikkojen rekisteröinteinä. Jokaisen tuotantoeläimen tai hevosen omistajan velvollisuus on rekisteröityä eläinten pitäjäksi ja rekisteröidä myös eläinten pitopaikka. Rekisteröityminen koskee myös em. eläinten lyhyt aikaista pitoa, kuten esimerkiksi kesäkanoja ja -lampaita. Tämä on tärkeää, jotta pystytään varmistamaan eläinten jäljitettävyys esimerkiksi mahdollisen eläintaudin puhjetessa.

– Maaseutupalveluista kysytään usein ilmoitusta tehtäessä eläinten pitoon liittyvistä asioista, kuten esimerkiksi onko eläimille suunniteltu tila riittävä. Tästä syntyi ajatus järjestää koulutussarja eläinlajien hyvinvoinnista, tarpeista ja hoidosta, kertoo Kirsi Iivonen Haminan maaseutupalveluista.

Koulutussarja järjestetään vallitsevien rajoitteiden vuoksi etäseminaarina eli webinaarina.

Webinaaria kuulemaan ovat kaikki tervetulleita. Erityisesti kanojen omistajia ja niiden hankintaa harkitsevia toivotaan runsaasti kuulolle. Webinaari on maksuton. Aikataulu ja ilmoittautumislinkki löytyvät Haminan maaseutupalveluiden netti– ja facebook-sivuilta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka