Rajanylittäjät suuntaavat hyvin koronatestiin Vaalimaalla – positiivisten näytteiden määrä vähentynyt

KK

Vaalimaan raja-asemalla rajanylittäjien suhtautuminen koronavirustestiin on muuttunut jo pitkään myönteiseen suuntaan. Viimeisimmän viikon tilaston mukaan koronatestistä kieltäytyneitä rajanylittäjiä ei ole ollut, kertoo Kymsote tiedotteessaan.

Myös koronatestituloksissa on menty hyvään suuntaan. Viime viikolla Vaalimaan raja-testauksessa ei ollut yhtään positiivista koronatestinäytettä. Tällä viikolla on löytynyt yksi positiivinen tulos. Pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna esiintyvyys on noin prosentin luokkaa.

AVI:n päätös pakollisista terveystarkastuksista maahantulijoille, massapäätöksenä, tehtiin henkilöliikenteen osalta 17. maaliskuuta.

– AVI:n määräyksen jälkeen ei kieltäytyjiä ole ollut. Kaikki, joilla ei ole ollut esittää ennakkotodistusta, ovat suostuneet koronatestaukseen, kertoo turvallisuuspäällikkö Jarno Rämä tiedotteen mukaan.

– Raja-aseman terveysneuvontapisteen toiminta sinällään ei ole muuttunut. Nyt käytössä on selkeämmin velvoittavat toimet ja ohjeistukset turvallisen maahantulon järjestämiseksi.

Vaalimaan raja-asemalla tammikuussa aloittanut terveysneuvonta- ja testauspiste on avoinna joka päivä kello 7-21.30. Viikonloput ja varsinkin sunnuntai on vilkkain päivä. Kahden viimeisen viikon aikana henkilöliikenteen määrä on palautunut lomakautta edeltäneeseen määrään.

Testejä tehdään 75 prosentille matkustajista, ennakkotestitodistuksen esittää 20 prosenttia kaikista ylittäjistä ja 5 prosenttia liikenteestä on läpikulkua Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka