Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kukaan ei kuollut liikenteessä viime vuonna Kaakon kaksikossa

Miehikkälässä ja Virolahdella kukaan ei kuollut liikenteessä viime vuonna.

Nollavisio liikennekuolemista toteutui vuonna 2020 yhdeksässä Kaakkois-Suomen kunnassa.

Miehikkälässä liikennekuolemilta on vältytty jo kolmen vuoden ajan.

Samaan nollakuolemien määrään on Kaakkois-Suomen kunnista yltänyt myös Lemi, Taipalsaari ja Imatra.

Virolahdella sen sijaan liikenteessä kuoli yksi henkilö vuonna 2019.

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyön koordinoinnista vastaa Ely-keskuksen vetämä alueellinen liikenneturvallisuustyöryhmä.

Miehikkälässä liikennekuolemilta on vältytty jo kolmen vuoden ajan.

Sen tilaston mukaan Etelä-Karjalassa kuolonuhrien määrä liikenteessä on ollut kolmena viime vuonna nousussa ja Kymenlaaksossa laskussa.

Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa, tapahtui vuonna 2020 yhteensä 233 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta.

Näissä onnettomuuksissa menehtyi 12 henkilöä, joista seitsemän Etelä-Karjalassa ja viisi Kymenlaaksossa. Vuonna 2019 henkilövahinkoja sattui 243.

Vakavista onnettomuuksista yli puolet, 61 prosenttia, tapahtui liikenteen heikommalle osapuolelle, kuten jalankulkijalle, pyöräilijälle, mopoilijalle tai moottoripyöräilijälle.

Vakavasti loukkaantuneista suurin ryhmä ovat pyöräilijät 27 prosentilla ja seuraava mopoilijat ja moottoripyöräilijät 23 prosentilla.

Liikennerikoksien määrä kasvoi viime vuonna. Vuoden aikana kirjattiin 8 398 liikennerikosta, ja kasvua edelliseen vuoteen oli 17 prosenttia.

Kasvu selittyy isolta osin liikenneturvallisuuden vaarantamisten, törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten sekä rattijuopumusten määrän kasvulla.

Erityisesti on kasvanut ajo huumaavien aineiden alaisena.

Rattijuopumuksista peräti 70 prosenttia liittyi huumaaviin aineisiin.